Дипломати допомагатимуть іноземцям, охочим захищати Україну - Кулеба

Дипломати допомагатимуть іноземцям, охочим захищати Україну - Кулеба

Укрінформ
Всім іноземцям, які бажають захищати Україну, посольства і генеральні консули надаватимуть необхідну інформацію та допомагатимуть дістатися країни.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час брифінгу, передає Укрінформ.

«Кожне посольство України, кожен генеральний консул України відкритий до надання таким людям всієї необхідної інформації. Їхній доступ до України буде полегшено наскільки це можливо», - сказав міністр.

Кулеба додав, що всі охочі іноземці мають легальне право і підґрунтя, щоб стати до лав і боротися під командуванням української армії.

«Єдина логістична проблема у нас, звичайно, через той факт, що Росія проводить повітряні обстріли, ви не можете дістатися України літаком, ми маєте дістатися по землі, але ми будемо допомагати вам прийти і боротися, якщо ви цього бажає», - наголосив глава української дипломатії.

Він також поінформував, що з самого початку російської агресії Київ отримав багато запитів від іноземців, включаючи українську діаспору, які бажають прибути до України і захищати нашу землю.

Як повідомлялося, раніше Президент України Володимир Зеленський заявив, що в Україні створюється Інтернаціональний легіон територіальної оборони у складі іноземців, які бажають долучитися до опору російським окупантам та захисту світової безпеки.

Президент РФ Володимир Путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська четвертий день обстрілюють і знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-