Російська армія знищила легендарний літак «Мрія»

Російська армія знищила легендарний літак «Мрія»

Укрінформ
Російські окупанти знищили флагман української авіації – легендарний Ан-225 «Мрія».

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Укроборонпром.

Це сталося на аеродромі «Антонов» у Гостомелі під Києвом, де перебував літак. Його відновлення коштуватиме більш як 3 млрд доларів і потребуватиме тривалого часу.

Україна докладе усіх зусиль, аби ці роботи оплатила держава-агресор.

Росія поцілила «Мрію» як символ можливостей української авіації. Ан-225 «Мрія» - авіаційний гігант, на рахунку якого рекорди з перевезення максимального комерційного вантажу та найдовшого і найважчого в історії авіації моновантажу, вантажопідйомності. На жаль, сьогодні ці опції втрачені, але вони обов’язково будуть відновлені.

"Окупанти зруйнували літак, але не зможуть зруйнувати нашу спільну мрію. Вона обов’язково відродиться. За орієнтовними підрахунками на це знадобиться більше 3 млрд доларів та понад 5 років. Наше завдання зробити так, аби ці витрати покрила саме Російська Федерація, яка завдала умисної шкоди українській авіації та сектору вантажних авіаційних перевезень.

Росія знищила нашу «Мрію», але мрію про вільну від окупанта Україну знищити неможливо. Ми боротимемось за нашу землю та наш дім до переможного кінця. І після перемоги обов’язково, чуєте, обов’язково добудуємо нашу нову «Мрію», яка багато років чекає цього у безпечному місці. Все буде Україна!", — заявив генеральний директор Укроборонпрому Юрій Гусєв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-