Українські військові повністю відновили контроль над Харковом

Українські військові повністю відновили контроль над Харковом

Укрінформ
Українські військові повністю відновили контроль над Харковом, відбувається повна зачистка міста від ворога.

Про це голова Харківської ОДА Олег Синєгубов повідомив у Телеграм-каналі, передає Укрінформ.

"Контроль над Харковом повністю наш! Наразі в місті працюють ЗСУ, Нацполіція, Тероборона, відбувається повна зачистка Харкова від ворога", - написав Синєгубов.

За його словами, російський ворог абсолютно деморалізований. Безпосередньо у Харкові, кидаючи посеред дороги техніку, українським військам здаються цілі групи по 5-10 осіб. Як тільки бачать хоча б одного представника ЗСУ - здаються, додав голова ОДА.

"Щодо ситуації в області, станом на зараз Чугуїв повністю контрольований українськими військами, розвішені українські прапори на адмінприміщеннях", - наголосив Синєгубов.

Наступ російського агресора триває у Липецькому напрямку, Вовчанському та Бєлгородському: "Фіксуємо окремі колони російської техніки. Збройні Сили України на своїх позиціях ведуть активну боротьбу".

Як повідомляв Укрінформ, 27 лютого у Харкові через бойові дії зупинили весь громадський транспорт. Щодо станцій метро, які працюють як укриття, то у зв'зку з складними воєнними обставинами наразі зачинені на вхід чотири станції, але всі, хто вже були на станціях, в основному жінки та діти, залишаються там. Інші 26 станцій працюють як укриття у відкритому режимі.

27 лютого легка техніка РФ прорвалася у Харків. Тоді ж голова Харківської ОДА Олег Синєгубов зазначив, що бої йдуть у центрі Харкова, і що українські військові знищують ворога.

Синєгубов назвав фейком заяви окупантів про затримання 302-го зенітного полку: жоден боєць Збройних сил України не склав зброю. Усі українські військові перебувають на своїх бойових позиціях, захищаючи Харківщину і знищуючи ворога.

26 лютого Синєгубов у відеозверненні зазначив, що російські війська продовжують жорстоке вторгнення у Харківську область. Попри заяви керівництва країни-агресора, ворог обстрілює житлові будинки, є жертви серед мирного населення. Всього за 2 доби російського вторгнення постраждали 82 особи: цивільних – 59 , військових – 23. Загинули – 11: військових – 4, цивільних – 7, уточнив він.

В Україні четверту добу триває війна - 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення в Україну.

У країні запроваджено воєнний стан. Президент Володимир Зеленський підписав указ про загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-