Єврокомісія оголосила про намір зачинити для Путіна його фінансову «скриню війни»

Єврокомісія оголосила про намір зачинити для Путіна його фінансову «скриню війни»

Укрінформ
Президент Європейської Комісії Урсула фон дер Ляєн висловила солідарність із народом України, що протистоїть російській агресії, та повідомила про дії Євросоюзу, спрямовані на те, щоб зачинити для Путіна фінансову «скриню війни», яку він використовує для продовження вторгнення в Україну.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться у відеозверненні Президента Єврокомісії, яке оприлюднене на мультимедійному порталі ЄС.

«Оскільки російські сили розпочали наступ на Київ та інші міста України, ми будемо рішуче продовжувати пред’являти високу ціну для Росії, що надалі ізолюватиме Росію від міжнародної фінансової системи та від наших економік», - наголосила Урсула фон дер Ляєн.

Вона зауважила, що лише у кількох десятках кілометрів від східних кордонів ЄС, російська армія здійснює варварське вторгнення в Україну, проводить бомбардування та ракетні обстріли, вбиваючи мирних людей. За її словами, весь світ є свідком самовідданої та хороброго спротиву з боку армії України та її населення.

Президент Єврокомісії повідомила, що у координації з президентом США Байденом, президентом Франції Макроном, канцлером Німеччини Щольцем, прем’єр-міністром Італії Драгі, прем’єр-міністром Канади Трюдо та прем’єр-міністром Великої Британії Джонсоном, Єврокомісія здійснить введення подальших та більш жорстких заходів в рамках міжнародної відповіді на агресію Росії. Європейський Союз разом із партнерами працюватимуть з тим, щоб позбавити Путіна спроможності фінансувати власну «машину війни», невдовзі такі пропозиції будуть розглянуті главами держав та урядів європейських країн.

По-перше, такі дії передбачають відключення визначених російських банків від міжнародної платіжної системи SWIFT, що від’єднає їх від міжнародної фінансової системи та позбавить можливості проводити глобальні фінансові операції.

«По-друге, ми зупинимо використання Путіним його «скрині війни». Ми паралізуємо активи Центрального банку Росії. Це заморозить його трансакції, і зробить неможливим для Центрального банку забезпечити ліквідність цих активів», - наголосила Президент Європейської Комісії.

Вона зауважила також, що ЄС, разом із міжнародними партнерами, заборонить російським олігархам використовувати власні фінансові активи на європейському ринку.

«Всі ці заходи значно підірвуть спроможність Путіна до фінансування його війни. Вони також матимуть руйнівний ефект для економіки (Росії). Путін вступив на шлях, спрямований на руйнування України, але, що він також робить – це руйнує майбутнє власної країни», - підкреслила президент Європейської Комісії.

Як повідомлялося, 24 лютого, близько 4 годин ранку, Російська Федерація розпочала війну проти України, завдала ракетно-бомбових ударів по населеним пунктам та інфраструктурі України, та почала наземний військовий наступ з різних напрямків.

Збройні Сили України, за підтримки усього народу, мужньо протистоять агресії та завдають великих втрат російським загарбникам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-