Гомель не узгоджувався як місце для переговорів із Росією – Подоляк

Гомель не узгоджувався як місце для переговорів із Росією – Подоляк

Укрінформ
Росія не могла сьогодні вести переговори з Україною у білоруському Гомелі, цей майданчик для переговорів не погоджували.

Переговори мають вестись у нейтральних країнах, заявив радник керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк у коментарі, переданому Укрінформу.

"Росія продовжує брехати. Справжня переговорна делегація Росії не могла бути сьогодні в Гомелі, тому що ми не погодили цей майданчик для переговорів. З ким вони збираються говорити? Росіяни з росіянами?", – зазначив він.

Подоляк підкреслив, що інформація про переговори в Гомелі – це лише навмисна маніпуляція. "У нас чітка та чесна позиція. Переговори мають відбуватися на нейтральному майданчику. З території Білорусі ведуться ракетні обстріли України, там базується ворожа авіація, з Білорусі рухаються колони російської бронетехніки. У таких умовах не можна просто взяти та приїхати", – сказав радник керівника ОП.

Читайте також: Делегація РФ прибула до Білорусі на переговори, хоча Україна назвала інші країни

За його словами, чесні переговори можна проводити у різних нейтральних містах: Варшава, Будапешт, Стамбул, Баку. "На такому майданчику переговори можуть зупинити цю війну", – вважає Подоляк.

Як повідомляв Укрінформ, раніше речник президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що російська делегація прибула в Гомель нібито на переговори з українцями.

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що якби з території Білорусі не було агресивних дій, Україна могла б вести переговори з РФ у Мінську.

Повітряні сили Збройних сил України 27 лютого збили крилату ракету, випущену Києвом з Білорусі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-