Зеленський: Якби з території Білорусі не було агресії, ми могли б вести переговори у Мінську

Зеленський: Якби з території Білорусі не було агресії, ми могли б вести переговори у Мінську

Звернення
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський повідомив, що якби з території Білорусі не було агресивних дій, Україна могла б вести переговори з РФ у Мінську.

Про це він сказав у зверненні 27 лютого, повідомляє Укрінформ.

"Саме зараз, саме сьогодні, багато новин про можливі переговори України і Росії, які можуть закінчити цю війну та повернути мир усім нам, і в них часто згадують вашу столицю – Мінськ як майданчик для цих переговорів, майданчик, який обирали не ми, та насправді не ви, а обирало керівництво Росії, і знову зараз пропозиція зустрітися у вас», – сказав він.

Зеленський зазначив, що чотири дні тому саме з білоруської території пішли крилаті ракети, літаки, вертольоти, техніка, "били по наших домівках, били по наших життях". "Пішла важка техніка, і це страшне дежавю, ви знаєте Київ атакували о 4-ій ранку, у когось таке почуття гумору, як у 1941 році, а ви спали, брати білоруси, а ми прокинулися, а ви й зараз спите, а ми з цього моменту вже не лягаємо, тому що ми боремося, боремося за свою країну, боремося за свою свободу, тому що маємо на це повне право", – сказав він.

"Якби з вашої території не було агресивних дій, ми могли б говорити в Мінську, у вашому місті. Коли ви були нейтральними, ми говорили в Мінську, ми багато разів зустрічалися, так просто правильно, так правдиво, саме так - по-сусідськи розмовляти нам", – зазначив він.

Як повідомляв Укрінформ, раніше речник президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що російська делегація прибула до Білорусі на переговори з українцями.

Повітряні сили Збройних сил України 27 лютого збили крилату ракету, випущену по Києву з Білорусі.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-