Атаки з боку Росії можна розглядати як військові злочини - Amnesty International

Атаки з боку Росії можна розглядати як військові злочини - Amnesty International

Укрінформ
Правозахисна організація Amnesty International задокументувала невибіркові атаки російських військових на цивільні райони в Україні, що вважається міжнародним злочином.

Як передає Укрінформ, про це повідомила генеральний секретар Amnesty International Агнес Калламар.

«Російські військові продемонстрували кричущу зневагу до життя цивільного населення, використавши балістичні ракети та іншу вибухову зброю з широким радіусом дії в густонаселених районах. Деякі з цих нападів можуть бути визнані військовими злочинами», - розповіла вона.

Також правозахисниця наголосила, що російський уряд, який неправдиво стверджує, ніби використовує тільки високоточну зброю, має взяти на себе відповідальність за скоєні дії.

«Російські війська повинні негайно припинити чинити невибіркові напади, що порушують закони війни. Продовження застосування балістичних ракет та іншої неточної вибухової зброї, що призводить до загибелі й поранень цивільного населення, не має жодного виправдання», - додала Калламар.

Як повідомляв Укрінформ, у багатоповерховий будинок поблизу столичного аеропорту «Київ» (Жуляни) влучила російська ракета. Двоє осіб загинули, четверо поранені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-