Німеччина може закрити небо для Росії

Німеччина може закрити небо для Росії

Укрінформ
Німеччина може долучитися до кількох країн ЄС, які закрили свій повітряний простір для російських літаків.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ntv.

Через військову агресію Росії проти України федеральний уряд готується перекрити повітряний простір Німеччини для російських літаків. Міністр транспорту Фолькер Візінг підтримує це рішення і наказав підготувати все необхідне. Коли рішення буде ухвалене, не повідомляється.

Lufthansa між тим з огляду на поточну ситуацію оголосила, що протягом ближчих 7 днів не буде літати в пункти на території Росії або через її повітряний простір. Кілька літаків з ФРН до країн Азії змушені були поміняти маршрут уже в повітрі.

Слід зауважити, що в разі закриття Німеччиною повітряного простору, Lufthansa зіткнеться із зустрічними санкціями РФ.

«Після більш ніж 75 років миру ми знову в стані війни в Європі. Путін увійде в історію людства як розпалювач війни та агресор. Його напад на Україну є невиправданим і порушує міжнародне право. Як федеральний уряд ми будемо стояти на боці України та робити все можливе, щоб допомогти людям, які переживають такі страждання», - заявив нещодавно міністр транспорту Фолькер Візінг.

Як повідомлялося, свій повітряний простір для російських авіакомпаній уже закрили десяток країн Східної Європи та Балтії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-