Як завадити ворогу пересуватися Україною - поради ЗСУ

Як завадити ворогу пересуватися Україною - поради ЗСУ

Укрінформ
Збройні сили України, Національна поліція, Національна гвардія, СБУ та інші правоохоронні структури закликають українців допомогти побороти РФ.

Як передає Укрінформ, про це Сухопутні війська ЗСУ повідомляють у Фейсбуці.

"Ми, НПУ, НГУ, ЗСУ, СБУ та інші правоохоронні структури, віддаємо за вас і Україну свої життя, а ви зробіть так, як написано, щоб нам допомогти побороти цю нечисть!!!!", - ідеться в дописі.

Так, для недопущення просування ворога по українській території:

  • якщо побачили колону танків, після них обов'язково поїде колона бензовозів. Зробіть все необхідне, щоб вони не пройшли. Блокуйте дороги, валіть дерева, розтягуйте сітки з воріт, будь-який спосіб підійде. Немає палива - немає техніки;
  • якщо бачите, що колона зайшла в лісосмугу - валіть дерева, блокуйте також, не дайте їм вийти;
  • якщо знаєте, що в лісі зупинився ворог, і впевнені на 100%, що це ворог, не жалійте ліс, запаліть його... Новий виросте на кістках окупанта;
  • у кого в наявності екскаватори, обкопуйте населені пункти, щоб ворог не міг проїхати, не чекайте, що хтось зробить це за вас".
  • Власникам зброї з оптичними прицілами не обов'язково у відкриту йти на ворога, можна стріляти з відстані по колесах, це зупинить транспорт, далі - по обстановці.
  • Також слід знімати вказівники на місцевості, "всі ви орієнтуєтесь, ворог - ні. Якщо запитують, де знаходимось - проявіть фантазію, дезінформуйте ворога", - ідеться в повідомленні.
  • Мітки, які роблять диверсанти на будівлях, поблизу важливих об'єктів тощо, необхідно засипати землею, заливати смолою, знищувати будь-яким чином.
  • Якщо є інформація, що ворог на підході, слід палити солому, шини у великих кількостях, чорний дим дезінформує, у ворога буде думка, що населений пункт вже обстріляний, це допоможе виграти трохи часу.

"Будь-яка допомога зараз важлива!!! Слава Україні, Героям Слава - вітаємося тільки так, нехай чують, куди приїхали по смерть!!!! Поширюйте цей пост, разом ми сила!!!", - закликали військовослужбовці та силовики.

Як повідомлялося, 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив війну Україні й розпочав масштабне вторгнення. По низці українських міст завдано ракетних ударів, атаковано військові об'єкти Збройних сил України.

В Україні запроваджено воєнний стан. Президент Володимир Зеленський оголосив загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-