Зеленський закликав росіян боротися за припинення війни

Зеленський закликав росіян боротися за припинення війни

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський звернувся до росіян, щоб ті боролися за припинення війни.

Про це він сказав у своєму суботньому зверненні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«А тепер я хочу, щоб мене почули у Росії. Тисяча жертв, сотні полонених, які просто не можуть збагнути, заради чого їх відправили в Україну. Відправили в Україну вмирати, вбивати інших. Чим швидше ви скажете своїй владі, що війну потрібно негайно зупинити, тим більше ваших людей залишиться живими. Ми бачимо, що дійсно є виступи ваших громадян проти війни, і ми знаємо, що багато хто в Росії зараз шокований підлістю та жорстокістю влади. І це дуже правильна реакція. Я дякую вам за неї», - сказав Зеленський.

Він подякував Леоніду Парфьонову, Дмитру Муратову, Юрію Дудю, Лії Ахеджаковій, Валерію Меладзе, і «тисячі гідних інших росіян, чия совість звучить голосно».

«Просто зупиніть тих, хто бреше, бреше вам, бреше нам, бреше всьому світу. Потрібно закінчити цю війну та жити у світі, глобальному, у світі людства», - додав він.

Як повідомлялося, 24 лютого Президент РФ Володимир Путін оголосив війну Україні та почав масштабне вторгнення. По ряду українських міст було завдано ракетних ударів, атаковано військові об'єкти Збройних сил України.

В Україні запроваджено воєнний стан. Президент Володимир Зеленський оголосив загальну мобілізацію.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-