Літаки, які атакують Україну, вилітають з кримських аеропортів

Літаки, які атакують Україну, вилітають з кримських аеропортів

Укрінформ
Російські бойові літаки, які вже добу атакують міста України, ймовірно, вилітають з військових летовищ Бельбек і Кача, які знаходяться на північному заході та півночі Севастополя в окупованому Криму.

Про це Укрінформ повідомляє з посиланням на Центр журналістських розслідувань.

«За словами місцевих жителів, вони спостерігають регулярні вильоти російських бойових літаків, які базуються на летовищах у Бельбеку та Качі під окупованим Севастополем», - повідомляє видання, посилаючись на джерела серед жителів Криму, яким довіряє.

Так, 24 лютого, коли почалося повномасштабне вторгнення російських Збройних сил в Україну, літаки з цих аеродромів злетіли о 4.30 ранку за московським часом (03.30 за Києвом). 25 лютого вони спостерігали виліт винищувачів о 8.30 ранку (7.30 за Києвом). Пізніше було зафіксовано ще один виліт літаків о 12.21 (11.21 за Києвом).

«У Севастополі також завантажують ракети великої ваги завдовжки близько 12 м, які потім везуть у напрямку Джанкоя. Завантаженням ракет займаються співробітники «управління Міністерства з надзвичайних ситуацій Росії в Севастополі», - повідомляє джерело.

Аеропорт Бельбек розташований на північному заході Севастополя. З 1990-х років на ньому базувалася 204 бригада тактичної авіації Повітряних сил Збройних сил України, а також виконувались цивільні рейси з перевезення пасажирів. У 2002 році аеропорт Бельбек отримав статус міжнародного.

Після окупації Криму в 2014 році Бельбек обслуговував виключно військово-космічні сили РФ, цивільні рейси не здійснювалися. На летовищі дислокується 38-й винищувальний авіаполк ВПС Росії, на озброєнні якого знаходяться літаки Су-27, модернізовані Су-27СМ, навчально-бойові Су-27УБ та двомісні винищувачі Су-30М2, а також Севастопольський авіаційно-рятувальний центр МНС Росії.

Аеропорт Кача розташований на північній околиці Севастополя, за 23 км від центру міста. Належить Чорноморському флоту РФ, його експлуатує 318-й окремий змішаний авіаційний полк ЧФ РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-