Маркарова закликала США відрізати Росію від SWIFT і дати Україні більше зброї

Маркарова закликала США відрізати Росію від SWIFT і дати Україні більше зброї

Укрінформ
Посол України у Вашингтоні Оксана Маркарова закликала США, а також інших союзників і партнерів посилити оборонну підтримку України, відрізати Росію від SWIFT та запровадити інші економічні, дипломатичні й політичні обмеження проти агресора.

Про це вона заявила під час онлайн-брифінгу, організованого NCSEJ у Вашингтоні, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми вважаємо, що існують інструменти, які можуть допомогти зупинити Путіна зараз. Насамперед, це більше зброї (для України – ред.) - будь-якої оборонної зброї, особливо летальної, яку хто-небудь може нам надати – «Стінгери», «Джавеліни», будь-що», - наголосила Маркарова.

За її словами, це було би дуже важливою допомогою українській армії, аби зміцнити оборонні можливості для стримування збройної агресії РФ.

«Другий напрям – санкції. Ми всі бачили і дуже вдячні за рішення, які були прийняті за останні два дні, але цього недостатньо», - зауважила дипломат.

Вона закликала ввести більш потужні обмеження.

«Ми вважаємо, що Росія має бути виключена з будь-якої міжнародної інституції, відрізана від SWIFT, а проти всіх її банків введені санкції, допоки вона не змінить своєї поведінки», - підкреслила посол України.

Третій дуже важливий компонент, за її словами, стосується гуманітарної підтримки України, що, однак, ускладнюється у зв’язку з неможливістю літаків прибути до Києва та інших міст України, а також суттєвих перебоїв у ланцюгах постачання. Маркарова повідомила, що Україна працює зі США й іншими союзниками й партнерами щодо постачання їжі, медикаментів та іншої допомоги через сухопутні кордони.

«Але я знову хочу наголосити, що передусім ми чинитимемо опір до кінця, і я сподіваюся, до перемоги», - зауважила посол України в США.

Вона також підкреслила, що Президент України відкритий до мирних переговорів, у тому числі з Путіним, оскільки Україна цінує життя кожного громадянина.

«Але водночас ми не маємо намірів здаватися чи капітулювати», - підкреслила дипломат.

Як повідомляв Укрінформ, глава МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що Україна докладає максимальних зусиль на міжнародному напрямі, щоби посилити санкції проти Росії, насамперед відключити її від SWIFT, а також збільшити підтримку України.

24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив війну Україні та розпочав масштабне вторгнення. По низці українських міст були завдані ракетні удари, атаковані військові об'єкти Збройних сил України.

В Україні запроваджено воєнний стан. Президент Володимир Зеленський оголосив загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-