Рада звертається до світу з вимогою негайних дій для припинення збройної агресії РФ

Рада звертається до світу з вимогою негайних дій для припинення збройної агресії РФ

Укрінформ
Верховна Рада України звертається до держав-гарантів незалежності, суверенітету та існуючих кордонів України з вимогою вчинення негайних дій для ефективної деескалації та припинення збройної агресії Російської Федерації проти Української держави.

Відповідне звернення у Фейсбуці опублікував Голова ВРУ Руслан Стефанчук, повідомляє Укрінформ.

Спікер українського парламенту констатував, що війська РФ за наказом президента Володимира Путіна здійснили неприкритий акт збройної агресії і розпочали повномасштабне вторгнення на територію України. Вони атакують український Донбас, обстрілюють Харків, штурмують Одесу, вбивають українських солдат та мирних жителів.

За словами Стефанчука, наразі під загрозу поставлено існування України як незалежної та демократичної європейської держави.

Верховна Рада України відзначає, що тоталітарний режим Росії не залишає простору для компромісу і дипломатії.

Голова ВРУ підкреслив, що Україна відповідно до Статуту ООН застосовує право на самооборону. Збройні Сили України та український народ змушені вступити в оборонну війну з метою захистити власну територію, життя громадян та свій цивілізаційний вибір.

"У ці важкі дні Україна також обороняє не лише себе, а й право кожного народу на вибір, право жити вільно. Україна йде на величезні людські і матеріальні жертви для того, щоб право відновилося як рушійна сила міжнародних відносин", – додав Стефанчук.

У цьому зв‘язку він наголосив, що сьогодні Україна потребує не лише риторичної солідарності, а й розраховує на практичну підтримку міжнародного співтовариства. Голова ВРУ заявив, що Українська держава потребує допомоги озброєнням і технікою, допомоги для підтримання стійкості та стабільності економіки та фінансового сектору.

Стефанчук закликав міжнародну спільноту відкинути страх і не допустити реалізації злочинних планів Путіна підкорити одну за одною європейські та світові демократії, знищити ЄС і НАТО, розтоптати міжнародне право та мир.

"Верховна Рада України звертається до держав-гарантів незалежності, суверенітету та існуючих кордонів України з вимогою вчинення негайних дій задля ефективної деескалації та припинення збройної агресії РФ проти України. Час для діалогу та невиправданих сподівань вичерпано. Від нашої солідарності, твердості та відданості спільним цінностям залежить майбутнє кожного з нас, кожної країни світу", – підсумував Голова Верховної Ради.

24 лютого Росія завдала ударів по Україні та розпочала війну. В Україні запроваджено воєнний стан. Президент України Володимир Зеленський підписав указ про загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-