Війська РФ не пропускають Червоний Хрест у Щастя, обстріли тривають без зупину – Гайдай

Війська РФ не пропускають Червоний Хрест у Щастя, обстріли тривають без зупину – Гайдай

Укрінформ
Російські війська не пропускають Червоний Хрест у місто Щастя Луганської області.

Як передає Укрінформ, про це керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай повідомив у Фейсбуці.

“За останню добу найважча ситуація на Луганщині у Щасті. Добу російські окупанти гатять без зупину. Збройні сили України дають гідну відсіч ворогу і Щастя нині як було, є і буде українське”, - зазначив Гайдай.

Він поінформував, що "у місті немає води та електропостачання. Жителі не виходять із бомбосховищ. Маємо багато людських жертв, щонайменше загинуло семеро осіб. Багато постраждалих. Купа житлових будинків, які згоріли, хто в них знаходився наразі невідомо. Евакуація неможлива через постійні обстріли. Без гарантій безпеки проводити евакуацію — самогубство”.

“Шукаємо міжнародну організацію, яка б зголосилася на допомогу щодо “коридору” під гумпрапорами. А поки російські нелюди не пускають в місто навіть Червоний Хрест, аби допомогти населенню. Ми вистоїмо і переможемо! ВСУ - бережи вас Бог!”, - підкреслив керівник Луганської ВЦА.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого Гайдай поінформував, що на Луганщині внаслідок бойових дій російських окупантів пошкоджені або зовсім знищені десятки об’єктів газо- водо- та електропостачання для мирного населення.

24 лютого глава країни-агресора Володимир Путін оголосив початок вторгнення на територію України. Близько 4 ранку Росія розпочала війну та завдала перших ударів по Україні.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що на всій території України запроваджується воєнний стан.

Верховна Рада зранку 24 лютого затвердила відповідний указ Зеленського.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-