На територію України введено понад 60 батальйонних тактичних груп РФ - Генштаб

На територію України введено понад 60 батальйонних тактичних груп РФ - Генштаб

Укрінформ
На територію України введено понад 60 батальйонних тактичних груп російських військ, основною метою операції є блокування Києва і створення сухопутного коридора до Криму.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ у Фейсбуці, передає Укрінформ. 

"На цей час із 90 БТГр на територію України введено понад 60 батальйонних тактичних груп. Основні зусилля противник зосереджує на Слобожанському, Сіверському, Таврійському напрямках. З дозволу ще одного «братнього народу» з Республіки Білорусь проводяться демонстраційні дії вздовж північної ділянки державного кордону України літаками Су-25СМ з аеродрому Лунінець", - ідеться у зведенні.

У Генштабі наголосили, що план російських загарбників зрозумілий: основною метою операції є блокування Києва, створення сухопутного коридора до півострова Крим та самопроголошеної ПМР.

"Для цього висаджено повітряний тактичний десант: до 200 російських солдат на аеродромі Гостомель. Ще одна мета загарбника нанести втрати критично важливій цивільній інфраструктурі, по якій регулярно завдаються ракетно-авіаційні удари", - заявили у Генштабі.

Зазначається, що на підступах до Херсона ведуться бої, загарбники намагаються обійти місто зі сходу та продовжити наступ у напрямку Миколаєва. Завдано два ракетні удари по Буялику.

Угруповання Сил оборони продовжує ведення оборонної операції по відсічі збройної агресії.

За даними Генштабу, механізовані і танкові підрозділи ведуть оборону на півночі по рубежу Перемога-Глухів. Колона російських окупантів зупинена. 1 ОТБр продовжує бій на околиці Чернігова.

На слобідському напрямку ведеться оборона по рубежу Довжанка, Дворічна, Артемівка, Котузівка, Харків, Дергачі, Довжик, Мураха, Охтирка, Суми.

"Противник має вкрай низький моральний стан. Промовистий приклад – оборона Сум та Охтирки. В Охтирці малочисельний підрозділ забезпечення, озброєний лише стрілецькою зброєю, зачистив рідне місто від штурмового батальйону росіян", - зазначається у повідомленні.

Військові звертаються до громадян: кожна пляшка запалювальної суміші, скинута з даху на ворожий танк, кожен постріл з мисливської зброї по автомобілю окупанта різко знижує наступальні "апетити" загарбників, надає значну перевагу силам оборони у відсічі збройної агресії.

Як повідомляв Укрінформ, лідер країни-агресора Володимир Путін 24 лютого оголосив, що розпочинає спецоперацію в Україні та вводить війська. Після цього по низці українських міст було завдано ракетних ударів, здійснено атаки на військові об'єкти Збройних сил України.

Верховна Рада вранці 24 лютого затвердила указ Президента Володимира Зеленського щодо запровадження воєнного стану на всій території України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-