На Донеччині військові РФ поранили дев'ять мирних мешканців, ще сім загинули

На Донеччині військові РФ поранили дев'ять мирних мешканців, ще сім загинули

Укрінформ
Через вторгнення збройних формувань Російської Федерації на Донеччину дев'ять мирних мешканців поранені, ще сім загинули. Прокуратура почала досудове розслідування.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила прокуратура Донецької області.

«За попередніми даними, у ході використання ворожої артилерії у містах Маріуполь, Бахмут, Новолуганськ, Вугледар, с. Покровське Маріупольського району та ін. Загинуло 7 мирних мешканців; ще 9, у тому числі 13-річна дитина, зазнали осколкових поранень», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що в результаті потужних обстрілів країни-агресора зазнали руйнувань житлові та господарські будинки, об’єкти інфраструктури зазначених населених пунктів, у тому числі лікарня у місті Вуледарі та очисні споруди у міста Бахмуті.

На даний час інформація щодо кількості постраждалих осіб уточняється та оновлюється.

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

У прокуратурі нагадали, що досудовим розслідуванням встановлено, що 24 лютого 2022 року збройними силами Російської Федерації у рамках так званої «спеціальної операції на Донбасі» здійснено масовані артилерійські обстріли населених пунктів Донецької області.

Як повідомляв Укрінформ, глава країни-агресора Володимир Путін 24 лютого оголосив, що розпочинає спецоперацію в Україні та вводить російські війська. Після цього на низку українських міст було скоєно ракетні удари, атаковано військові об'єкти Збройних сил України.

Верховна Рада вранці 24 лютого затвердила указ Президента Володимира Зеленського щодо запровадження воєнного стану на всій території України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-