Варварська авантюра Путіна має провалитися - Джонсон

Варварська авантюра Путіна має провалитися - Джонсон

Укрінформ
Велика Британія та весь світ не закриватимуть очі на вторгнення РФ в Україну, ця варварська авантюра має провалитися.

Про це заявив глава британському уряду Борис Джонсон, передає Укрінформ.

«Україна – держава, яка десятиліттями користувалася свободою та демократією, правом обирати свою долю. Ми – і світ – не можемо допустити, щоб цю свободу просто знищили. Ми не можемо і не будемо просто відводити очі», - сказав Джонсон.

За його словами, сьогодні Британія разом із союзниками домовиться про масивний пакет економічних санкцій, який завдасть болючого удару по російській економіці.

«І для цього ми також повинні колективно припинити залежність від російських нафти та газу, які занадто довго давали Путіну контроль над західною політикою», - зауважив британський прем'єр-міністр.

Джонсон заявив, що у Заходу нині чітка місія: «Дипломатично, політично, економічно – і, зрештою, у військовому плані – ця огидна та варварська авантюра Володимира Путіна має провалитися».

Читайте також: Джонсон закликає якомога швидше провести саміт НАТО

Як повідомляв Укрінформ, глава держави-агресора Володимир Путін оголосив про початок спеціальної військової операції на Донбасі. Близько 4-ї ранку 24 лютого Росія завдала ударів по Україні і розпочала війну.

Верховна Рада вранці 24 лютого затвердила указ Президента Володимира Зеленського про запровадження воєнного стану на всій території України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-