На КПВВ «Вільча» був бій, зараз ситуація стабільна - МВС

На КПВВ «Вільча» був бій, зараз ситуація стабільна - МВС

Укрінформ
Ситуація на КПВВ «Вільча» на Київщині, де російські війська пішли на прорив державного кордону України, наразі більш-менш стабільна.

Про це йдеться у відеозаяві МВС, розміщеній на Фейсбуці відомства, передає Укрінформ.

«За оперативною інформацією, нещодавно відбувся бій біля прикордонного пункту «Вільча» на Житомирщині. Нацгвардія спільно з прикордонниками дали бій російському агресору, і зараз там ситуація більш-менш стабільна», - повідомив представник МВС.

Окремо він зазначив, що наразі у Києві почалися перебої зі службами «112» та «101».

«Ми зараз працюємо над тим, щоб максимально швидко виправити цю ситуацію, і щоб кожен міг би додзвонитися і на 101, і на 112. Якщо зараз ви не можете цього зробити – за деякий час, максимально короткий, ми постараємося виправити цю ситуацію і ми зробимо все, щоб у разі необхідності кожен міг додзвонитися на ці номери», - поінформували у МВС, звертаючись до громадян.

Окремо працівник міністерства зазначив, що наразі ворог розповсюджує масу фейків про те, що українська армія здалася, що прикордонники здаються без бою, що української поліції немає на дорогах та що її немає в містах.

«Перш за все, хотів би сказати, що наші прикордонники і Нацгвардія і наша поліція – вони знаходяться на своїх постах. Ми працюємо. Поліція працює, Нацгвардія і прикордонники стоять на своїх позиціях. Не вірте російським фейкам, вірте тільки перевіреній інформації. Віримо в Україну, нашу армію і в себе», - поінформував представник МВС.

Як повідомлялося, у Київській області російські війська пішли на прорив державного кордону. Військова техніка ворога зайшла через пункт пропуску «Вільча».

Прикордонники разом з українськими військовими прийняли бій.

Близько 5.00 державний кордон України на ділянці з Російською Федерацією та Республікою Білорусь піддався атаці з боку російських військ, що підтримуються Білоруссю. Атаки на прикордонні підрозділи, прикордонні наряди та пункти пропуску відбуваються із застосуванням артилерії, важкої техніки та стрілецької зброї. Це відбувається в межах Луганської, Сумської, Харківської, Чернігівської та Житомирської областей і з території тимчасово окупованого Криму. Обстріляно об'єкти військової інфраструктури по всій території України. На Житомирщині відділ прикордонслужби "Млачівка" обстріляли "Градами".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-