Окупанти обстріляли «Смерчем» Маріуполь, загинули троє та поранені семеро мирних жителів

Окупанти обстріляли «Смерчем» Маріуполь, загинули троє та поранені семеро мирних жителів

Укрінформ
Російські збройні формування завдали ряд ударів залпового вогню системою «Смерч» по житлових масивах Маріуполя, по аеропорту, в результаті чого загинуло троє та поранено семеро мирних жителів.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це на пресконференції заявив Маріупольський міський голова Вадим Бойченко.

«Сьогодні був ряд обстрілів у різний час по житлових масивах нашого міста. Вулиця Більшовицька стала першою, куди Російська Федерація завдала удару залпового вогню системи «Смерч», прилетіло два снаряди… З мирного населення було поранено 5 дорослих людей та одну дитину, всі поранені середньої тяжкості, прооперовані та їх життю немає загрози… Також вони цілеспрямовано завдавали удару по житловому селищу поряд з аеропортом, у результаті чого вбито трьох мирних жителів», - сказав мер.

Він зазначив, що в результаті першого удару були зруйновані житлові будинки – сильно постраждали 4 будинки і різною мірою було пошкоджено ще 8 будинків, тобто всього було пошкоджено 12 будинків.

«Другий був обстріл російських окупантів – це 130-ю Таганрозькою дивізією. Виїхали наші муніципальні працівники локалізувати ситуацію і наш головний рятувальник Олександр Татай також отримав кульове поранення у спину», – додав Бойченко.

За його словами, ворожі війська завдали також удару по аеропорту Маріуполя, пошкодили злітно-посадкову смугу. Цей обстріл аеропорту здійснювався неодноразово, за розташуванням Збройних сил України.

Бойченко запевнив, що ситуація у місті з погляду комунальних служб залишається контрольованою, всі підприємства працюють у штатному режимі, муніципальні працівники та управлінський апарат на місцях, ніхто нікуди не виїхав. Сьогодні транспорт переведено в особливий режим і працює в місті на безоплатній основі для того, щоб можна було пересуватися безперешкодно по території міста.

Як повідомляв Укрінформ, глава країни-агресора Володимир Путін 24 лютого оголосив, що розпочинає спецоперацію в Україні та вводить російські війська. Після цього на ряд українських міст було скоєно ракетні удари, атаковано військові об'єкти Збройних сил України.

Верховна Рада вранці 24 лютого затвердила указ Президента Володимира Зеленського про запровадження воєнного стану на всій території України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-