Перший удар російських військ по Україні провалився – Арестович

Перший удар російських військ по Україні провалився – Арестович

Укрінформ
Перший удар російських нападників по Україні провалився.

Про це заявив під час брифінгу позаштатний радник голови Офісу Президента Олексій Арестович, передає кореспондент Укрінформу.

«Перше і найголовніше: основні удари були завдані о 5-ій ранку по містах, по військовій інфраструктурі, аеродромах, складах ресурсів і центрах військового управління. За нашими попередніми даними, які уточнюються, перший удар провалився, тобто втрати є, але вони незначні і не знизили боєздатність оборонних сил України та інших силових структур», – сказав Арестович.

Читайте також: Геращенко спростував інформацію про знищення штабу ООС

Стосовно місць географії він уточнив, що це Івано-Франківськ, Хмельницький, Чернігів, Харків, Київ, Одеса, Миколаїв, Херсон, Краматорськ і по лінії зони ООС безпосередньо.

«Що стосується найголовнішого – чи є наземне просування, за попередніми даними, незначне вклинення противника на відстані до 5 км спостерігається на півночі Харківської області, в Чернігівській ближче до Сум, і дані, які потребують перевірки, – можливо, на Волинському напрямку. Але там, за інформацією, яка щойно надійшла, відбито це просування. І, за уточненими даними, які ви будете отримувати, ми зрозуміємо, що відбувається», – зазначив Арестович.

Водночас він запевнив, що Збройні сили напоготові, Президент працює, він впевнено керує країною і на постійному зв’язку з міжнародними партнерами, які зараз вдаються до своїх заходів на найвищому міжнародному рівні щодо того, аби покарати Російську Федерацію за повномасштабну військову агресію, яку вона здійснила.

«Паніки немає, військово-політичне керівництво України зберігає спокій і впевнено керує військами і всіма іншими службами», – резюмував Арестович.

Читайте також: В ОП відкривають пресцентр, що працює 24/7

Як повідомляв Укрінформ, близько 5:00 державний кордон України на ділянці з Російською Федерацією та Республікою Білорусь зазнав атаки з боку російських військ, що підтримуються Білоруссю. Атаки на прикордонні підрозділи, прикордонні наряди та пункти пропуску відбуваються із застосуванням артилерії, важкої техніки та стрілецької зброї. Це відбувається в межах Луганської, Сумської, Харківської, Чернігівської та Житомирської областей. Крім того, атака відбувається з тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей та із АР Крим.

Також фіксується робота диверсійно-розвідувальних груп противника.

Щодо поранень серед охоронців кордону інформація уточнюється.

Повідомлялося також, що ЗСУ збили шість літаків та гелікоптер ЗС Російської Федерації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-