Всі АЕС працюють стабільно - Енергоатом

Всі АЕС працюють стабільно - Енергоатом

Укрінформ
Всі атомні електростанції України працюють у штатному режимі, охорону об'єктів посилено. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НАЕК "Енергоатом".

"Всі атомні електростанції України – Запорізька, Рівненська, Хмельницька та Южно-Українська – працюють у штатному режимі, виконання виробничої програми і, відповідно, виробіток електроенергії – стабільні, згідно із затвердженим графіком, проводяться всі заплановані заходи. Порушень меж і умов безпечної експлуатації немає", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що основне обладнання реакторних відділень енергоблоків, приміщень та будівель електростанцій, периметри захищених зон і прилеглих територій, а також особливо важливих об’єктів станцій за межами їхніх захищених зон перебувають під посиленим наглядом особового складу військових частин, які забезпечують охорону та оборону АЕС, а також загонів воєнізованої охорони підприємств. Всі вони переведені в режим посиленого чергування. Посилено також фізичний захист АЕС.

Жодних проявів, які б свідчили про можливість вчинення будь-яких дій, які б могли призвести до порушень умов безпечної експлуатації АЕС, не зафіксовано.

Радіаційний, протипожежний та екологічний стан на АЕС та прилеглих до них територіях не змінювався й перебуває у межах чинних норм.

Як повідомлялося, енергосистема України працює у штатному режимі, повністю забезпечено наявність потрібних енергоресурсів.

Раніше АТ "Укртрансгаз" та ТОВ "Оператор газотранспортної системи України" повідомили про стабільну роботу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-