Місія ОБСЄ за добу нарахувала понад 1700 порушень перемир’я на сході України

Місія ОБСЄ за добу нарахувала понад 1700 порушень перемир’я на сході України

Укрінформ
СММ ОБСЄ зафіксувала протягом минулої доби 528 порушень режиму припинення вогню у Донецькій області та 1 182 порушення на Луганщині.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у щоденному звіті СММ ОБСЄ № 42/2022.

"У Донецькій області СММ зафіксувала 528 порушень режиму припинення вогню, зокрема 345 вибухів (42 вибухи від вихідного вогню, 9 розривів боєприпасів, 5 вибухів у повітрі та 289 вибухів невизначеного походження)", - йдеться у повідомленні.

Більшість порушень зафіксовано в районах на північний захід, північний схід і південний захід від н.п. Горлівка (непідконтрольний урядові, 39 км на північний схід від Донецька), на північ від н. п. Широкине (підконтрольний урядові, 100 км на південь від Донецька), а також у районах на північний захід і північний захід від непідконтрольного урядові Донецька.

Протягом попереднього звітного періоду в цій області Місія зафіксувала 703 порушення режиму припинення вогню (деякі також біля Горлівки і Широкиного).

Читайте також: Окупанти після погроз забрали у Місії ОБСЄ обладнання безпілотника

" У Луганської області СММ зафіксувала 1 182 порушення режиму припинення вогню, зокрема 1 075 вибухів (173 вибухи від вихідного вогню, 52 розриви боєприпасів і 850 вибухів невизначеного походження)", - зазначається у звіті.

Більшість порушень зафіксовано в районах на захід, північний захід і південний захід від н. п. Кадіївка (кол. Стаханов; непідконтрольний урядові, 50 км на захід від Луганська), а також на ділянках розведення в районах н. п. Станиця Луганська (підконтрольний урядові, 16 км на північний схід від Луганська) і н. п. Золоте (підконтрольний урядові, 60 км на захід від Луганська) та поблизу них.

Читайте також: У зоні ООС за добу окупанти здійснили 75 обстрілів: один захисник загинув, троє поранені

На останній ділянці розведення команда СММ також зафіксувала 16 боєприпасів у польоті, оцінених як реактивні снаряди, випущені з реактивної системи залпового вогню.

Як відомо, упродовж попереднього звітного періоду в цій області СММ зафіксувала 1 224 порушення режиму припинення вогню (більшість також поблизу ділянок розведення в районах Станиці Луганської і Золотого).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-