Ватажки «Л/ДНР» звернулися до Путіна: хочуть «допомоги у відбитті агресії» України

Ватажки «Л/ДНР» звернулися до Путіна: хочуть «допомоги у відбитті агресії» України

Документ
Укрінформ
Ватажки «ДНР» та «ЛНР» Денис Пушилін та Леонід Пасічник звернулися до президента Росії Володимир Путіна: просять «допомогти у відбитті агресії» з боку України.

Про це повідомили «ТАСС» та «РИА Новости» з посиланням на копії звернень та речника Путіна Дмитра Пєскова, передає Укрінформ.

У своїх зверненнях Пушилін та Пасічник заявляють про нібито зростання кількості обстрілів з боку України та скаржаться, що їм через це довелося евакуювати десятки тисяч людей. Також вони заявляють, що Україна нібито намагається пошкодити об'єкти критичної інфраструктури.

Читайте також: У зоні ООС за добу окупанти здійснили 75 обстрілів: один захисник загинув, троє поранені

Відтак Пасічник та Пушилін вирішили скористатися «договорами» з Росією та послалися на пункт, який дозволяє просити допомогу.

"Прошу надати допомогу у відбитті військової агресії українського режиму", - йдеться у зверненні Пушиліна.

"Прошу вас надати допомогу у відбитті агресії збройних сил і формувань України", - звернувся до Путіна Пасічник.

Читайте також: У разі атаки на Київ чи будь-яке українське місто відповідь буде миттєва — секретар РНБО

Як повідомлялося, 21 лютого президент РФ Володимир Путін підписав укази про визнання двох самопроголошених утворень на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей України. Угоди між квазіреспубліками і Росією передбачають надання їм військової допомоги.

22 лютого Путін заявив, що кордони квазіреспублік "ДНР" і "ЛНР" прописані в їхніх "конституціях" і вони збігаються з кордонами Донецької та Луганської областей у складі України.

Рада Федерації 22 лютого дозволила Путіну застосовувати російську армію за кордоном.

Лідери країн ЄС, США, Канади та більшості демократичних країн світу засудили такі дії Кремля, які є прямим порушенням міжнародного права та власних міжнародних зобов’язань Російської Федерації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-