Війська РФ застосовують важке озброєння: вчора 96 обстрілів, від початку доби 29

Війська РФ застосовують важке озброєння: вчора 96 обстрілів, від початку доби 29

Укрінформ
Упродовж минулої доби, 22 лютого, збройні формування Російської Федерації здійснили 96 обстрілів і ще 29 – сьогодні.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це на брифінгу з Краматорська розповів начальник пресслужби Об'єднаних сил Павло Ковальчук.

«Упродовж минулої доби 22 лютого з боку збройних формувань Російської Федерації зафіксовано 96 обстрілів, 81 із яких із застосуванням важкого озброєння… Сьогодні станом на 12 годину з боку російських окупаційних військ зафіксовано 29 обстрілів», - сказав Ковальчук.

Читайте також: «Гради», артилерія та міномети: окупанти від початку доби 25 разів порушили «тишу»

За його словами, 22 лютого агресор задіяв реактивні системи залпового вогню, озброєння танків, артилерійські системи колібру 152 мм та 122 мм, міномети колібру 120 мм та 82 мм, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Загалом за минулу добу ворог використав 65 реактивних снарядів, 469 артилерійських снарядів та 577 мін.

Сьогодні, 23 лютого, із зафіксованих 29 обстрілів, 25 – здійснені з важкого озброєння, «втрат серед військовослужбових Об’єднаних сил в наслідок дій ворога немає», - додав Ковальчук.

Він також розповів, що сьогодні вночі оборонців Новотошківського противник обстріляв з реактивних систем залпового вогню БМ21 Град, використавши 120 снарядів.

Ковальчук наголосив, що Об’єднані сили адекватно відповідають на дії загарбників, відкриваючи вогонь лише по позиціях окупаційних військ.

Читайте також: Під час обстрілу під Новотроїцьким загинув сержант із Вінниччини

«Наголошую, що українські військовослужбовці дотримуються норм міжнародного гуманітарного права та не здійснюють жодних обстрілів об’єктів цивільної інфраструктури», - запевнив військовослужбовець.

Він констатував, що Об’єднані сили контролюють ситуацію та продовжують завдання з відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-