Командувач ОТУ «Північ» прокоментував відео з ворожою технікою, що «блукають» інтернетом

Командувач ОТУ «Північ» прокоментував відео з ворожою технікою, що «блукають» інтернетом

Укрінформ
Командувач оперативно-тактичного угруповання «Північ» Дмитро Красильников не вважає ознакою великої навали військ РФ на Луганщину появу в інтернеті відеороликів із проходженням військових колон.

Про це, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу, він заявив на брифінгу в Луганській облдержадміністрації.

«Стосовно заходу військ РФ на територію Донецької та Луганської області. Зараз інтернетом блукають різні відео, які нібито зроблені на окупованих територіях, як колони бронетехніки заходять в міста вночі. Я не виключаю, що окремі підрозділи заходять, але все ж таки ви маєте зрозуміти, що військові підрозділи, які планувалися до наступу (ми ж не знаємо на сто відсотків, що міститься в планах агресора) – вони вже знаходились на окупованих територіях», - зазначив генерал.

Він додав, що уважно вивчав такі відео і бачив на екрані комп’ютера більше тилових колон, тентованих машин. Чи знаходиться під тими тентами особовий склад, чи ні – це питання.

Читайте також: Медіадесант Росії в ОРДЛО вже тиждень створює «картинку» - Центр стратегічних комунікацій

«Готуються, проводять розвідку місцевості, готують маршрути, проводять заходи злагодження і таке інше. Тому поки що я не розглядаю як велику загрозу військові колони, що фігурують на цих відео. Російські війська там уже були, коли більше, коли менше. Ще будуть заходити, на жаль. Усе воно відслідковується й мається на увазі», - завершив Красильников.

Як повідомлялося, 21 лютого президент Росії підписав укази про визнання двох самопроголошених утворень на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей України. Укладені угоди між цими квазіреспубліками і Росією передбачають надання їм військової допомоги. Росія таким чином відкрито визнала свою військову присутність на території ОРДЛО.

Сьогодні верхня палата російського парламенту Рада Федерації одноголосно ратифікувала договори з псевдореспубліками "Л/ДНР" про дружбу та взаємну допомогу, включаючи військову.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-