Окупанти зупинили навчання в усіх освітніх закладах ОРДО

Окупанти зупинили навчання в усіх освітніх закладах ОРДО

Укрінформ
Окупаційна влада в ОРДО зупинила навчання у всіх освітніх закладах, педагогам рекомендували евакуюватися.

Про це кореспондентові Укрінформу з окупованих міст Донецька та Макіївки повідомили по телефону працівники місцевих вишів та шкіл.

«Нас, керівників освітніх установ, зібрали в суботу, 19 лютого, і оголосили, що «у зв'язку з різким загостренням військової ситуації на всій території «республіки», пов'язаної нібито із загрозою життю та здоров'ю учнів, з 19 лютого зупиняється освітній процес до особливого розпорядження. Тобто нас зобов'язали припинити дистанційне навчання учнів, яке ми проводили через пандемію коронавірусу», - сказали педагоги.

Читайте також: Путін заявив Німеччині та Франції, що підпише незалежність «республік» ОРДЛО

Викладачам Донецької музичної академії ім. Прокоф'єва (м. Донецьк) та Донбаської академії будівництва та архітектури (м. Макіївка) на питання, що робити педагогам, «представники міністерства освіти республіки» відповіли: «Евакуюйтеся. Ну, або сидіть удома». На їхнє подальше запитання, чи буде виплачено педагогам заробітну плату за цей період, відповіли, що «поки нічого невідомо».

Співрозмовники агентства сказали, що «цю евакуацію оголосили для телевізійної картинки, тому що вона комусь, мабуть, потрібна». «Це просто знущання з нас, з учнів і студентів, з усього освітнього процесу, та й узагалі з нашого життя тут», - заявили викладачі окупованих міст.

Читайте також: Байден проводить зустріч з командою з нацбезпеки через загрозу вторгнення РФ

Вони також повідомили, що вони не особисто, і ніхто з їхніх знайомих не збирається залишати дім і евакуюватися «кудись у Росію». Деякі з них згадали, що, зокрема, були випадки, коли їхніх родичів ще 2014 року «під виглядом надання допомоги» евакуювали до Росії, у Забайкалля, і ті потім «ледве звідти вибралися, ледве зумівши знайти роботу, щоб заробити на зворотний квиток додому».

Як повідомлялося, окупаційна влада в ОРДЛО оголосила населенню про екстрену евакуацію.

Водночас президент Росії Володимир Путін пообіцяв кожному жителю ОРДЛО по 10 тисяч рублів, якщо вони погодяться на «евакуацію» на територію Ростовської області.

Міністр оборони Олексій Рєзніков підкреслив, що Україна не має наміру робити жодних силових дій щодо ОРДЛО чи Криму, адже береже життя своїх громадян.

Читайте також: РФ готує фейк для casus belli та звинувачення у «геноциді російськомовних» – журналіст

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний звернувся до мешканців окупованих районів Донецької та Луганської областей, наголосивши, що Україна не проводить жодних наступальних операцій на сході України, та закликав не вірити брехні окупантів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-