У Новогнатівці снаряди окупантів пошкодили 14 будинків мирних жителів

У Новогнатівці снаряди окупантів пошкодили 14 будинків мирних жителів

Фото
Укрінформ
У селищі Новогнатівка на Донеччині окупанти пошкодили 14 будинків мирних жителів, два з яких не підлягають відновленню. Жителі селища залишилися без електроенергії та газового постачання.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив керівник Гуманітарної місії «Проліска» Євген Каплін.

«Під час обстрілу сьогодні вночі селища Новогнатівка Волноваського району Донецької області було пошкоджено 14 будинків мирних жителів, два з яких відновленню не підлягають», - написав Каплін.

У Новогнатівці снаряди окупантів пошкодили 14 будинків мирних жителів / Фото: Evgeny Kaplin, Facebook

Він додав, що також уламками пошкоджено один цивільний автомобіль, лінії електропередач і газопровід, уламками пошкоджено також трансформатор.

Читайте також: Авто гуманітарної місії потрапило під артобстріл окупантів біля Новоіванівки

Жителі цього селища залишилися без електроенергії та газового постачання.

«У цьому зв’язку температура в будинках падає, люди не можуть приготувати їжу. Осколками пошкоджено фасад, трубу від димоходу і покрівлю фельдшерського пункту. Близько двадцяти людей, включаючи дітей, провели ніч у необладнаному бомбосховищі, яке розташоване в підвалі Новогнатівської школі», - розповів Каплін.

За його словами, це другий масований обстріл Новогнатівки з мінометів та артилерії за останні дві доби. Минулої ночі під час обстрілу цього населеного пункту постраждали 19 домогосподарств, а в будівлі школи вибуховою хвилею повибивало шибки.

Читайте також: Знеструмлене місто та зруйновані будинки - наслідки обстрілів окупантів на Донеччині

Команда Гуманітарної місії «Проліска» сьогодні побувала на місці обстрілу, і сім'ям, чиї будинки постраждали під час обстрілу, було видано матеріали для екстрених ремонтів.

Як повідомлялося, минулої доби, 19 лютого, російські окупанти здійснили 138 обстрілів у 37 населених пунктах Донецької та Луганської областей.

З початку доби 20 лютого збройні формування Російської Федерації 53 рази порушили режим припинення вогню, 50 з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-