Окупанти продовжують використовувати мирне населення як живий щит - ОС

Окупанти продовжують використовувати мирне населення як живий щит - ОС

Укрінформ
Російські окупаційні війська продовжують вести артилерійський вогонь з населених пунктів на тимчасово непідконтрольній Україні території Донецької і Луганської областей, прикриваючись мирним населенням як живим щитом.

Українські військовослужбовці не відкривають вогонь по цивільних об’єктах, заявив начальник пресслужби Об'єднаних сил Павло Ковальчук на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Окупанти продовжують цинічно вести артилерійський вогонь з населених пунктів, прикриваючись мирними мешканцями як живим щитом. Наголошую, що українські військовослужбовці не відкривають вогонь по об’єктах цивільної інфраструктури та дотримуються норм міжнародного гуманітарного права. Об’єднані сили контролюють ситуацію та адекватно реагують на потенційні загрози з боку ворога», - зазначив він.

Речник ОС розповів, що станом на 16 годину цієї доби з боку російських окупаційних військ зафіксовано 46 порушень режиму припинення вогню, 42 із яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Так, за його словами, противник задіяв артилерійські системи калібру 152 мм та 122 мм, міномети калібру 120 мм та 82 мм, гранатомети різних систем.

Ковальчук додав, що один український військовослужбовець отримав осколкові поранення, його стан задовільний.

У свою чергу офіцер цивільно-військового співробітництва Об'єднаних сил Віктор Лисюк поінформував, що загалом за останні чотири доби на сході України зафіксовано 73 обстріли цивільних об’єктів у населених пунктах Донецької та Луганської областей, у результаті чого пошкоджено 36 цивільних будинків.

Крім того, він нагадав, що останніми днями поранено дві цивільні особи у Мар’їнці та отримали контузію три цивільні особи — працівники закладу дошкільної освіти у Станиці Луганській.

Читайте також: Окупанти готують теракти, жертвами яких мають стати мирні жителі – Залужний

Як повідомляв Укрінформ, раніше у неділю російські окупаційні війська поранили одного українського військовослужбовця.

19 лютого окупанти 136 разів відкривали вогонь по позиціях ЗСУ. Загинули двоє українських військовослужбовців. Четверо бійців зазнали поранень, ще один військовослужбовець отримав бойове травмування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-