45 порушень «тиші» від початку доби - окупанти стріляють із важкої артилерії, мінометів і СПГ

45 порушень «тиші» від початку доби - окупанти стріляють із важкої артилерії, мінометів і СПГ

Укрінформ
У зоні проведення операції Об'єднаних сил сьогодні станом на 14:00 окупанти 45 разів порушили режим припинення вогню.

Як передає Укрінформ, про це пресслужба ООС повідомляє у Фейсбуці.

"Станом на 14 годину 18 лютого з боку збройних формувань Російської Федерації зафіксовано 45 порушень режиму припинення вогню, 34 з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння", - ідеться в повідомленні.

Російсько-окупаційні війська обстріляли Болотене, Новогнатівку, Старий Айдар - з артилерії калібру 122 мм, чотири рази Старогнатівку - з мінометів калібру 120 мм та великокаліберних кулеметів, станкових протитанкових гранатометів.

З автоматичних станкових гранатометів окупанти обстріляли Чемарлик, двічі Піщане - з мінометів калібру 120 мм.

Читайте також: Заяви окупантів про «обстріли ЗСУ» населених пунктів є відвертою брехнею - командування ООС

З мінометів калібру 120 мм та станкових протитанкових гранатометів російсько-окупаційні війська здійснили обстріл Південного.

Шуми, Водяне, Опитне, Гнутове обстріляні з мінометів калібру 82 мм, Невельське – з мінометів калібру 120 мм та 82 мм.

Двічі ворог обстріляв Світлодарськ - з мінометів калібру 120 мм, сім разів Луганське - з мінометів калібру 120 мм та 82 мм, великокаліберних кулеметів, станкових протитанкових гранатометів та стрілецької зброї.

Верхньоторецьке - з мінометів калібру 120 мм, озброєння бойової машини піхоти (БМП-2), станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів, автоматичних станкових гранатометів.

Тричі окупаційні війська обстріляли Нью-Йорк - з мінометів калібру 120 мм, великокаліберних кулеметів, станкових протитанкових гранатометів, автоматичних станкових гранатометів.

Нижньотепле і Миронівський – зі станкових протитанкових гранатометів, Троїцьке - з мінометів калібру 82 мм та автоматичних станкових гранатометів.

Тричі окупанти обстріляли Гранітне - з артилерії калібру 122 мм, мінометів калібру 120 мм та 82 мм. Попасну - з мінометів калібру 120 мм, Красногорівку - з мінометів калібру 120 мм, 82 мм, Артема - з мінометів калібру 120 мм., протитанкових ракетних комплексів, станкових протитанкових гранатометів, Мар'їнку - з мінометів калібру 120 мм та 82 мм.

Читайте також: У Щасті ворожий обстріл пошкодив будівлю пожежної частини

Двічі ворог здійснив обстріл Новогригорівки - з мінометів калібру 120 мм та 82 мм, станкових протитанкових гранатометів. Двічі обстріляли Новоолександрівку – з артилерії калібру 122 мм та мінометів калібру 120 мм.

Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил унаслідок дій ворога немає.

Українські захисники відкривали вогонь у відповідь для припинення активності противника лише в разі загрози життю військовослужбовців.

Противник веде артилерійський вогонь з населених пунктів та розміщує свої артилерійські системи поблизу житлових будинків.

Рубежі українських підрозділів залишилися незмінними.

Як повідомляв Укрінформ, у зоні проведення операції Об'єднаних сил станом на 11:00 18 лютого окупанти 33 рази порушили режим припинення вогню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-