Окупанти обстріляли колону з гуманітарною допомогою від ООН - Залужний

Окупанти обстріляли колону з гуманітарною допомогою від ООН - Залужний

Відео
Укрінформ
Колона з гуманітарною допомогою від представників Управління Верховного комісара ООН у справах біженців потрапила під обстріл російських окупаційних військ на КПВВ «Щастя».

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

«Сьогодні близько 12:00 російські окупаційні війська здійснили обстріл КПВВ “Щастя”, що в Луганській області, де в цей час проходили оформлення Держприкордонслужби водії та вантажні автомобілі, які напередодні доставили гуманітарний вантаж від УВКБ ООН та рухалися з непідконтрольної території. Обстріл був здійснений з великокаліберного кулемета (близько 50 пострілів), міномета 82 мм (3 постріли), гранатомета АГС-17 (10 пострілів) з н.п. Весела Гора», - зазначив Залужний.

Він також поінформував, що чотири авто зі складу гуманітарного конвою пройшли КПВВ, люди були евакуйовані в укриття. Вісім авто залишилися у міжпозиційній зоні.

Втрат серед цивільних осіб та складу Об’єднаних сил немає.

«Наголошую, що цей факт є черговим грубим порушенням російськими окупаційними військами норм міжнародного гуманітарного права та Мінських домовленостей. Особовий склад Об’єднаних сил вживає всіх заходів для захисту мирних мешканців», - запевнив Залужний.

Читайте також: Ескалація на сході України: окупанти від початку доби 33 рази відкривали вогонь

Як повідомляв Укрінформ, упродовж минулої доби, 17 лютого, з боку збройних формувань Російської Федерації зафіксовано 60 порушень режиму припинення вогню, 43 з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння. 31 населений пункт зазнав обстрілів з боку російських окупантів.

Внаслідок дій ворога один військовослужбовець Об’єднаних сил дістав поранення, ще один — бойове травмування. Воїни перебувають в лікувальному закладі. Стан здоров’я пораненого військовослужбовця — середньої важкості, травмованого — задовільний.

Внаслідок обстрілів з боку російсько-окупаційних військ було поранено ще двох цивільних осіб. Також вчора ворожими обстрілами пошкоджено споруду дитячого садочка, лінії електропередач, газогін та зруйновано 2 приватні будинки в Станиці Луганській. Троє працівників дошкільного навчального закладу отримали контузії. Окрім цього, збройні формування РФ обстріляли з артилерійських систем населений пункт Врубівка та пошкодили будівлю місцевої загальноосвітньої школи, газогін та приватний будинок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-