Місія ОБСЄ за добу нарахувала 180 порушень «тиші»

Місія ОБСЄ за добу нарахувала 180 порушень «тиші»

Звіт
Укрінформ
СММ ОБСЄ зафіксувала протягом вівторка, 8 лютого, 11 порушень режиму припинення вогню в Донецькій області та 169 - на Луганщині.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у щоденному звіті №30/2022, опублікованому Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ 9 лютого.

"У Донецькій області СММ зафіксувала 11 порушень режиму припинення вогню, зокрема 7 вибухів (1 вибух у повітрі та 6 вибухів невизначеного походження)", - йдеться у звіті.

Уточнюється, що чотири порушення сталися в районі північніше н. п. Широкине (підконтрольний урядові, 100 км на південь від Донецька), а ще три - на північ від н. п. Старопетрівське (непідконтрольний урядові, 35 км на північний схід від Донецька).

Читайте також: На полігонах в ОРДЛО спостерігачі виявили понад сто танків

За оцінкою Місії, останні три зазначені вибухи невизначеного походження були пов’язані з навчаннями з бойовою стрільбою, що є порушенням рішення Тристоронньої контактної групи від 3 березня 2016 року про заборону таких навчань у зоні безпеки.

За попередній звітний період на Донеччині було зафіксовано 76 порушень "тиші".

"У Луганській області СММ зафіксувала 169 порушень режиму припинення вогню, зокрема 29 вибухів невизначеного походження", - зазначається у звіті.

Читайте також: Місія ОБСЄ внаслідок «глушіння» втратила два безпілотники на сході України

Більшість таких випадків виявлено на полігоні поблизу н. п. Бугаївка (непідконтрольний урядові, 37 км на південний захід від Луганська). За оцінками спостерігачів, вони, були пов’язані з навчаннями з бойовою стрільбою за межами зони безпеки.

Як уточнюють в СММ, за попередній звітний період на Луганщині було зафіксовано 25 порушень режиму припинення вогню.

Фото: facebook.com/oscesmm

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-