«21 день без втрат»: Резніков каже, що режим «тиші» працює

«21 день без втрат»: Резніков каже, що режим «тиші» працює

Укрінформ
Інтенсивність провокацій на сході України з боку російських підрозділів останнім часом невисока, і вона зменшується.

Про це сказав на брифінгу міністр оборони Олексій Резніков, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Інтенсивність провокацій з боку російських підрозділів останнім часом невисока, і вона зменшується», – сказав Резніков.

Він також підкреслив, що станом на сьогоднішній день українська сторона фіксує значне зменшення бойових втрат.

Читайте також: Україна розраховує, що російські війська залишать Білорусь після навчань

«У нас вже 21 день не загинуло жодного нашого воїна. Сподіваюсь, що ця тенденція збережеться. Це вже режим припинення вогню, який починає працювати», – наголосив він.

Водночас він зауважив, що розвідка спостерігає, що Росія продовжує постачання окупаційним військам зброї та паливно-мастильно матеріалів. Крім того, в ОРДЛО зараз відбувається ротація, і на сьогоднішній день наша розвідка спостерігає переляк, поганий психічний стан серед бойовиків і найманців, оскільки вони сприймають російську пропаганду про нібито майбутній український напад.

Читайте також: Ймовірність значної ескалації зараз є низькою - Резніков про війська РФ на кордонах України

Як повідомляв Укрінформ, 5 грудня 2021 року Резніков заявив, що загальна чисельність російських військ біля кордону України може зрости до 175 тис.

19 січня 2022 року секретар РНБО Олексій Данілов повідомив, що для планування повномасштабної наземної операції Росії знадобиться мільйон військових, нині ж на кордоні з Україною їх приблизно 127 тис., у тому числі наземний компонент – 106 тис., з відповідними вогневими, ударними та маневровими можливостями. Данілов вважає нинішню ситуацію "некритичною".

Читайте також: Указ Президента запускає пакет реформ для переходу на професійну армію – Резніков

25 січня Верховна Рада звернулася до ООН, Європарламенту, урядів та парламентів іноземних держав, а також парламентських асамблей міжнародних організацій щодо неприйнятності військового шантажу з боку Росії, який вона здійснює для недопущення реалізації європейських і євроатлантичних прагнень України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-