Генштаб заявляє про 100-відсоткове забезпечення армії паливом

Генштаб заявляє про 100-відсоткове забезпечення армії паливом

Укрінформ
Командування Сил логістики (КСЛ) звітувало про забезпечення військ матеріально-технічними засобами, про підготовку водіїв для перевезення небезпечних вантажів та перехід всіх військових частин на систему харчування за Каталогом продуктів.

Як передає Укрінформ, про це під час брифінгу повідомив радник командувача Сил логістики Збройних сил України зі зв'язків з громадськістю Іван Гаврилюк, повідомляє у Фейсбуці Генштаб ЗСУ.

«Завдання із забезпечення військ (сил) матеріально-технічними засобами, роботами та послугами виконуються Тилом командування сил логістики ЗС України без зривів та у необхідному обсязі», - повідомив Гаврилюк.

Читайте також: Указ Президента запускає пакет реформ для переходу на професійну армію – Резніков

Зокрема, за його словами, пально-мастильними матеріалами на 100% забезпечено виконання всіх заходів військами; збільшено загальну ємність справного резервуарного парку до 74%; доукомплектовано військові частини безпосереднього підпорядкування новими автоцистернами; відремонтовано і відновлено військовими частинами КСЛ ЗС України понад 300 од. техніки служби пального, з них близько 250 одиниць - в районі проведення ООС; підготовлено понад 150 водіїв для перевезення небезпечних вантажів; продовжується обладнання резервуарних парків центрів забезпечення пальним автоматизованими системами контролю та обліку пального з використанням ультразвукових рівнемірів.

Гаврилюк також повідомив, що речове забезпечення є на належному рівні. Так, на 100% від потреби забезпечено особовий склад військ (сил) основним комплектом польової форми одягу; створено запаси речового майна для вирішення невідкладних питань; проведено розрахунок по грошовій компенсації звільненим військовослужбовцям за неотримане згідно з нормами речове майно; організовано прання білизни та миття особового складу в необхідному обсязі від потреби; для покращення побутових умов військовослужбовців закуплено понад 1200 одиниць побутового прального обладнання (машинки сушильні та пральні автоматичні (активаторні); для покращення побутових умов особового складу, задіяного у виконанні завдань в операції Об’єднаних сил, забезпечено військові частини мобільними лазне-пральними комплексами (МЛПК), мобільними лазне-пральними модулями (МЛПМ) та душовими установками – котлами швидкісного нагріву води (КШНВ).

Читайте також: Залужний подякував Чехії за надану матеріально-технічну допомогу ЗСУ

За інформацією представника командування Сил логістики, проведені дослідні випробування зимових черевиків з високими берцями нового зразка та отримано позитивні відгуки військовослужбовців, а також розроблена технічна специфікація на новітні зразки засобів індивідуального бронезахисту (бронежилети модульні та шоломи балістичні) та розпочато їх закупівлю для потреб ЗСУ.

Стосовно продовольчого забезпечення, Гаврилюк запевнив, що на сьогодні 100% військових частин ЗС України перейшли на систему харчування за Каталогом продуктів, який складається із 409 найменувань.

На командування Сил логістики Збройних сил України покладається виконання основних функцій логістичного забезпечення армії, зокрема: забезпечення військ (сил) матеріально-технічними засобами, роботами та послугами; забезпечення озброєнням та військовою технікою, технічне обслуговування та відновлення (ремонт) ОВТ, їх використання; переміщення та перевезення військ (сил), ОВТ та матеріально-технічних засобів; інфраструктурне забезпечення військ (сил).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-