Канада перевела своїх військових в Україні на захід від Дніпра

Канада перевела своїх військових в Україні на захід від Дніпра

Укрінформ
Канада перевела усіх своїх військових інструкторів, які перебувають в Україні у рамках тренувальної операції UNIFIER, на правий берег Дніпра.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це із посиланням на слова командувача UNIFIER в Україні Люка-Фредеріка Гілберта пише CBC News.

«60 військовослужбовців було виведено з п’яти локацій: Одеси, Старого, Миколаєва, Десни та Борисполя - та відправлено до інших баз, розташованих на захід від ріки Дніпро», - йдеться у матеріалі.

За словами Гілберта, передислоковані канадські військовослужбовці продовжать тренувати українських бійців, але у нових локаціях.

Міністр оборони Канади Аніта Ананд, яка цього тижня була в Україні, заявила, що передислокація робиться для безпеки канадських військових.

Читайте також: Пентагон оголосив, що відправляє війська до Польщі, Румунії, Німеччини

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня Канада оголосила про продовження на три роки та суттєве розширення своєї військової тренувальної місії в Україні UNIFIER. Оттава також збільшить фінансування програм з розвитку в Україні, посилить розвідувальну співпрацю із Україною та надішле нелетальне обладнання. Однак від передачі Україні озброєння уряд Трюдо поки утримується.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-