Українські військові провели стрільби з ракетних комплексів NLAW

Українські військові провели стрільби з ракетних комплексів NLAW

Фото, відео
Укрінформ
У Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Нацакадемії сухопутних військ ім. гетьмана Сагайдачного відбувся завершальний етап підготовки першої групи інструкторів, які навчатимуть операторів протитанкових ракетних комплексів NLAW.

Випускники курсу здійснили практичні пуски з цих ПТРК, передає Укрінформ із посиланням на АрміяInform.

«На відповідних рубежах від 300 до 600 метрів були встановлені мішені: бойова машина піхоти, САУ та МТ-ЛБ. Вогонь вели з різних дистанцій та позицій. Зокрема, з будинку через вікно, з окопу, з бойової машини. Всі цілі були уражені», - йдеться в повідомленні.

За словами одного з інструкторів, солдата Зіновія Тужанського, ця зброя дуже проста, надійна і потужна.

Стрільба з гранатомета NLAW на Яворівському полігоні / Фото: Маркіян Лисейко. Укрінформ

Як зазначив представник Головного управління доктрин та підготовки ГШ ЗСУ полковник Микола Губень, підготовка інструкторів ПТРК відбулась у найкоротші терміни: три дні на теорію та тактику і два дні - на практичне застосування.

Таким чином, лише за п’ять днів було підготовлено близько 40 інструкторів ПТРК NLAW. Вони роз’їдуться по визначених підрозділах, аби підготувати нових фахівців.

З наступного тижня до 184-го НЦ прибудуть ще близько 20 військовослужбовців, аби здобути фах оператора ПТРК NLAW.

Читайте також: Британські інструктори навчають ЗСУ користуватися ракетними комплексами NLAW

Як повідомлялося, 17 січня з Британії до України прибули два військово-транспортні літаки Boeing C-17A Globemaster, які привезли протитанкові системи для української армії. 

Протитанковий ракетний комплекс NLAW (Next Generation Light Ati-tank Weapon) виробляється відомим шведським концерном SAAB та перебуває на озброєнні близько 10 країн світу. Ракета має інерційну систему управління, що компенсує вплив довкілля та можливі радіоелектронні перешкоди систем захисту танка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-