В Україні відзначається День зовнішньої розвідки

В Україні відзначається День зовнішньої розвідки

Укрінформ
Сьогодні в Україні відзначається День зовнішньої розвідки

Як повідомляє Укрінформ, свято встановлено згідно з указом Президента 22 листопада 2018 року.

«Ураховуючи значний внесок співробітників розвідувальних органів України у справу забезпечення захисту національних інтересів України від зовнішніх загроз, а також життя, здоров’я її громадян та об’єктів державної власності за межами України, зміцнення обороноздатності держави, з метою відродження національної розвідувальної ідентичності та започаткування сучасних традицій вшанування звитяг зовнішньої розвідки України», - йдеться в тексті указу.

Читайте також: В ОП прокоментували дані британської розвідки щодо проросійського ставленика

Дата обрана не випадково: саме 24 січня 1919 року в Українській Народній Республіці було створено перший підрозділ загальнодержавної розвідки. Відтоді у складі Політичного департаменту Директорії УНР почав працювати відділ закордонної інформації з метою проведення розвідувальної роботи щодо активно діючих проти УНР ворогів, а також стосовно країн – потенційних супротивників.

Разом з тим, сьогодні в світі відзначають Міжнародний день освіти, який було встановлено 3 грудня 2018 року резолюцією Генеральної Асамблеї ООН.

На той час Брюсселі проходила Глобальна конференція з питань освіти і прийняття резолюції, ініційованої Нігерією і підтриманої 58 державами-членами, продемонструвало політичну волю, спрямовану на підтримку інклюзивної, доступної та якісної освіти для всіх. Як зазначають в ООН, цього року Міжнародний день освіти проводиться в період пандемії COVID-19, яка привела до безпрецедентних за своїми масштабами перебоїв в навчальному процесі у всьому світі. Закриття шкіл, університетів та інших навчальних закладів, а також перерви в наданні програм поширення грамотності і навчання впродовж життя позначились на житті 1,6 млрд учнів в більш ніж 190 країнах. Зараз настав час активізувати співробітництво та міжнародну солідарність, з тим щоб освіта та навчання впродовж усього життя зайняли центральне місце в процесі відновлення і перетворення в більш інклюзивні, безпечні і стійкі суспільства.

Фото: СЗР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-