Певний досвід Естонії вже впровадили у тероборону - керівник програми «Стійка Україна»

Певний досвід Естонії вже впровадили у тероборону - керівник програми «Стійка Україна»

Укрінформ
Певний досвід Естонії вже впроваджено в територіальну оборону України, наразі триває практична співпраця між Лігою оборони Естонії та деякими територіальними підрозділами, які залучені в Маріуполі, а також у Херсонській області.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв'ю АрміяInform розповів виконавчий директор Міжнародного центру оборони та безпеки, керівник програми «Стійка Україна» Дмитро Теперік.

"Певний досвід Естонії вже впроваджено в територіальну оборону України. Триває практична співпраця між Лігою оборони Естонії та деякими територіальними підрозділами, які залучені в Маріуполі, а також у Херсонській області. Естонія має територіальну оборону переважно як добровольчі сили. Ці військові утворення є частиною Естонської оборонної ліги — парамілітарної організації, заснованої на волонтерських засадах", - сказав Теперік.

Читайте також: Готовність українців захищатися надзвичайно висока – експерт

З його слів, активні члени суспільства, які хотіли б зробити свій внесок у оборону та безпеку, долучаються до лав Естонської оборонної Ліги на місцях. Йдеться про територіальну оборону, кібербезпеку та інші аспекти національної безпеки.

Як повідомляв Укрінформ, з 1 січня в Україні набув чинності закон «Про основи національного спротиву», який визначає правові та організаційні засади національного спротиву, основи його підготовки та ведення, завдання і повноваження сил безпеки та сил оборони з питань національного спротиву. Цим законом визначені завдання територіальної оборони, руху опору і підготовки громадян України до національного спротиву, а також встановлено порядок організації, підготовки та ведення територіальної оборони і руху опору.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-