В ОРДЛО зафіксували 101 одиницю російської військової техніки поза місцями зберігання

В ОРДЛО зафіксували 101 одиницю російської військової техніки поза місцями зберігання

Карта
Укрінформ
На тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей упродовж минулої доби зафіксоване розміщення 101 одиниці військової техніки збройних формувань РФ, розміщеної з порушенням Мінських домовленостей.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних Сил України повідомляє у Фейсбуці.

"Українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК) повідомляє про чергові факти порушень Мінських домовленостей з боку збройних формувань Російської Федерації на тимчасово окупованих територіях Луганської та Донецької областей", - ідеться у повідомленні.

За даними генштабу, протягом минулої доби додатково виявлене та зафіксоване розміщення на тимчасово окупованій території 101 одиниці військової техніки збройних формувань РФ, розміщеної з порушенням Мінських домовленостей.

Читайте також: Росія перекидає в ОРДЛО танки, боєприпаси та пальне - розвідка

Зокрема в зоні дій так званого "першого армійського корпусу" загалом виявлені 13 одиниць озброєння та військової техніки.

Так, ідеться про один танк невстановленого типу, розміщений із порушенням лінії відведення в районі Бойківське (67 км від лінії зіткнення), 10 одиниць танків невстановленого типу - з порушенням районів зберігання в районі Тернове (57 км від лінії зіткнення) та дві одиниці бойових броньованих машин - у зоні безпеки в районі Бойківське (67 км від лінії зіткнення).

У зоні дій так званого "другого армійського корпусу" всього розміщені 88 одиниць озброєння та військової техніки.

Зокрема один міномет розміщений з порушенням лінії відведення в районі Берегове (23 км від лінії зіткнення), 14 одиниць танків невстановленого типу - з порушенням районів зберігання в районі Мирне, також 10 одиниць самохідних гаубиць та 12 одиниць буксируваної артилерії невстановленого типу.

Зафіксована також військова присутність у зоні безпеки в районі Мирне (28 км від лінії зіткнення) 51 одиниці бойових броньованих машин.

Читайте також: СБУ викрила «казаків», які воювали під Луганськом і Дебальцевим

Зазначається, що робота Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні на тимчасово окупованих територіях супроводжувалась перешкодами з боку збройних формувань Росії.

Так, у районі Корсунь озброєний представник збройних формувань не пропустив патруль СММ далі на схід.

"Зафіксоване порушення з боку збройних формувань РФ свідчать про систематичне створення ними передумов для подальшої ескалації напруження на лінії зіткнення. А також про намагання приховати свою злочинну діяльність від міжнародних спостерігачів", - зауважують у генштабі.

Наголошується, що підрозділи операції Об'єднаних сил тримають ситуацію під контролем та продовжують виконувати завдання з відсічі та стримування збройної агресії Росії.

"Збройні Сили України дотримуються Мінських домовленостей та відкривають вогонь виключно у тих випадках, коли дії російських окупаційних військ створюють загрозу для життя і здоров’я українських воїнів та мирних громадян", - підкреслюють у генштабі.

Читайте також: Росія готувала спецоперацію «під чужим прапором» для вторгнення в Україну - Пентагон

Як повідомляв Укрінформ, російські окупаційні війська 20 січня п'ять разів порушили режим припинення вогню в районі проведення операції Об'єднаних сил. З них два порушення - із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння. Зафіксований також проліт ворожого безпілотного літального апарату з перетином лінії зіткнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-