У Херсоні на дев'ять років за ґрати сів бойовик з «Л/ДНР»

У Херсоні на дев'ять років за ґрати сів бойовик з «Л/ДНР»

Укрінформ
У Херсоні до 9 років позбавлення волі засуджено чоловіка за участь у терористичній організації.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє прокуратура Херсонської області.

«За публічного обвинувачення Херсонської обласної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винуватим уродженця с. Червона Поляна за участь та сприяння терористичній організації. Йому призначено покарання у виді 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Чехії суд підтвердив 20-річний вирок найманцю, який воював на боці «ДНР»

Зазначається, що чоловік з жовтня 2014 року по березень 2015 року добровільно вступив до лав незаконного збройного формування «Отдельный казачий батальон имени Ермака» у складі терористичної організації «Луганська народна республіка» та був механіком-водієм бойової машини БТР.

Після цього з вересня 2015 року по березень 2017 року зловмисник приєднався до іншої терористичної організації – «Донецька народна республіка» та брав безпосередню участь у бойових діях проти військовослужбовців Збройних сил України. Він керував важкою технікою БТР, вантажним військовим автомобілем «Урал». Також чоловік ремонтував броньовані транспортні засоби та різну техніку військового призначення, виконував інші покладені на нього завдання.

Читайте також: Суд дав вісім років в’язниці охоронцю одного з ватажків «ДНР»

Вирок суду набрав чинності, а початок строку відбування покарання обчислюватиметься з дня затримання громадянина та приведення вироку до виконання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-