Україна відновила потенціал морської піхоти - віцеадмірал Тарасов

Україна відновила потенціал морської піхоти - віцеадмірал Тарасов

Укрінформ
Військово-Морські сили України за останні вісім років відновили потенціал морської піхоти й берегової артилерії.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв’ю британському телеканалу Sky News заявив заступник командувача ВМС України віцеадмірал Андрій Тарасов. 

«Якщо ви хочете миру, ви повинні бути готовим до війни. З 2014 року ми зосередилися на відновленні морської піхоти та берегової артилерії. Ми відновили їхній потенціал. На даний момент сили, які ми маємо на узбережжі, здатні відбити будь-який десант противника», - сказав він.

Тарасов також висловив впевненість, що інші підрозділи українських Збройних сил зможуть допомогти військово-морському флоту захистити берегову лінію, якщо це буде необхідно.

За його словами, Велика Британія є важливим союзником, який підтримує зусилля України щодо закупівлі нових військових кораблів та озброєння, включаючи ракети, а також відновлення інших військово-морських баз.

Як повідомляв Укрінформ, США законтрактували вже 10 катерів Mark VI для подальшого постачання ВМС України по лінії американської програми міжурядових закордонних військових продажів Foreign Military Sales.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-