Українські військові цьогоріч отримали понад три тисячі зразків озброєння та техніки

Українські військові цьогоріч отримали понад три тисячі зразків озброєння та техніки

Укрінформ
Збройні сили України у 2021 році отримали понад 3 тисячі основних зразків озброєння та військової техніки, тисячі боєприпасів тощо.

Про це під час години запитань до уряду у Верховній Раді повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, передає кореспондент Укрінформу.

«Цього року українська армія стала ще міцнішою, зокрема завдяки нарощуванню нового та модернізованого озброєння та військової техніки. Збройні сили України ... отримали понад 3 тисячі основних зразків озброєння та військової техніки, 2 тисячі ракет, боєприпасів та засобів ураження різного призначення, 3,6 млн одиниць артилерійських пострілів та інше озброєння та боєприпаси. Крім того, до ЗСУ поставлено нові безпілотні комплекси, розпочато будівництво корветів, 3 літаків, розробляються ракетні комплекси. У межах міжнародної допомоги отримано 2 патрульні катери», - сказав Шмигаль.

Він нагадав, що у 2021 році на сектор безпеки та оборони передбачено фінансування в обсязі 5,93% від ВВП - 267 млрд грн. А наступного року цей показник буде збільшено до 6%, тобто до 320 млрд грн.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 2 грудня ухвалила Закон "Про Державний бюджет України на 2022 рік". У 2022 році доходи державного бюджету передбачаються у сумі 1 322 млрд грн, видатки – у сумі 1 497 млрд грн.

Фото: Укроборонпром

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-