У Міноборони розпочалася «демілітаризація» посад — Резніков

У Міноборони розпочалася «демілітаризація» посад — Резніков

Укрінформ
У Міноборони вже розпочалася поступова «демілітаризація» посад. Військові посади збережуться лише там, де вони дійсно необхідні, де потрібні військові компетенції.

Про це міністр оборони України Олексій Резніков заявив в інтерв’ю АрміяInform, передає Укрінформ.

За його словами, Міністерство має перетворитися на ефективний цивільний орган виконавчої влади, який формує політики, здійснює військово-політичне й адміністративне управління Збройними Силами, організовує забезпечення їх усім необхідним. А також здійснює цивільний демократичний контроль.

«У моделі, яку ми створюємо в Україні у процесі євроатлантичної інтеграції, ефективна робота можлива, якщо поєднуються цивільні та військові компетенції. Немає жодного сенсу в паралельному існуванні двох управлінських структур, які складаються з військових, умовно, з генералів», — зазначив Олексій Резніков.

Він додав, що в такому випадку ці структури будуть приречені на дублювання функцій і з’ясування, хто з генералів головніший.

«Тому в Міноборони вже розпочалася поступова „демілітаризація“ посад. Військові посади збережуться лише там, де вони дійсно необхідні, де потрібні військові компетенції. Системне рішення — ухвалення закону, який завершить розподіл повноважень і встановить чітку вертикаль управління. Проєкт уже готовий і невдовзі буде запропонований на розгляд парламенту», — додав міністр.

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони Олексій Резніков також заявив, що планує створити в Міноборони України аналог Агентства НАТО з питань підтримки та закупівель. За його словами, агентство складатиметься з двох частин. Перша займатиметься озброєннями і військовою технікою, друга - іншим забезпеченням і логістикою.

Фото: hromadske

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-