Зеленський розраховує на домовленості у ТКГ про «тишу» й обмін полоненими

Зеленський розраховує на домовленості у ТКГ про «тишу» й обмін полоненими

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський сподівається, що на сьогоднішньому засіданні Тристоронньої контактної групи вдасться досягти прогресу у питаннях припинення вогню на сході України, обміну утримуваними особами та відкриття КПВВ.

Про це він заявив під час спільного брифінгу з Прем'єр-міністром Хорватії Андреєм Пленковичем у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми використовуємо все що можемо, щоб найшвидшим шляхом зупинити війну, повернути людей і території. Навіть зараз, коли ми зустрічаємось, проходить засідання Тристоронньої контактної групи, у якій сьогодні, хотілося б вірити, ми знайдемо вихід зі складної ситуації принаймні з трьох питань", - зазначив глава держави.

Зеленський підкреслив, що мова йде про питання повернення до режиму припинення вогню, обміну полоненими та відкриття КПВВ.

Водночас Президент підкреслив, що на підконтрольній українській владі території всі КПВВ готові до роботи, але залишаються закритими з боку ОРДЛО.

Як повідомляв Укрінформ, упродовж минулої доби, 7 грудня, з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 6 порушень режиму припинення вогню, 1 з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-