Україна шанує свою армію та відчуває гордість за неї – Президент

Україна шанує свою армію та відчуває гордість за неї – Президент

Укрінформ
Україна шанує свою армію, дякує їй за те, що обороняє від агресора, та відчуває гордість за своїх військовослужбовців.

Про це Президент Володимир Зеленський сказав у Харкові, де бере участь в урочистих заходах, присвячених 30-річчю створення Збройних Сил, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Свобода для нас – це найбільша цінність, яка, я впевнений, не має обмежень. Це символ нашої держави, усієї України, яку захистили від агресії Росії у 2014 році та продовжують захищати сьогодні наші військові. Сьогодні ми вшановуємо їх усією країною на заході, сході, півдні, півночі та у центрі нашої держави», - сказав Зеленський.

За його словами, сьогодні увечері одночасно у Харкові на площі Свободи, в Одесі біля Морського вокзалу, Краматорську на площі Миру, селі Озерне Житомирської області, у Львові біля Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, на розі вулиць Героїв Майдану та Стрийської, у Києві на Михайлівській площі проходять урочистості з нагоди 30-ї річниці Збройних сил України.

«Всі разом ми – у великій, вільній та незалежній Україні. Все це завдяки нашим бійцям та видам, родам військ, щодо яких ми не відчуваємо нічого іншого, окрім гордості. Гордості, гордості та ще раз гордості», - сказав глава держави.

Нині у лавах Збройних сил України служать 32 тисячі жінок та дівчат, а це удвічі більше у порівнянні з 2014 роком.

"Ми пишаємося нашими захисницями. Сьогодні у Збройних силах України служать понад 32 тисячі жінок та дівчат, удвічі більше у порівнянні з 2014 роком. І вони не прикраса, вони не на других ролях. Вони справді відважні та хоробрі бійці», - сказав Зеленський.

За його словами, понад 16 тисяч із них є учасниками бойових дій. «Тисячі жінок носять офіцерські звання, командують відділеннями та взводами, виконують бойові завдання при проведенні операції Об'єднаних сил», - сказав глава держави.

Зеленський також зазначив, що Україна пишається своїми військовими капеланами. Нині 102 із них, представляючи різні конфесії, офіційно працюють у ЗСУ, а кожен четвертий брав участь у бойових діях на сході України. «Ми пишаємося усіма нашими ветеранами», - додав він.

Президент вважає, що Україна може пишатися і сферою кіберзахисту. Зокрема, початком створення кібервійськ. Він нагадав, що вже цього року українські фахівці з кіберзахисту вперше взяли участь у міжнародних навчаннях у США.

Усі ветерани Антитерористичної операції та операції Об'єднаних сил на сході України, які стоять у черзі на житло, у 2022 році отримають квартири.

«Ми пишаємося усіма нашими ветеранами. Пишаємося тим, що у наступному році, вперше з 2014 року, повністю закриємо чергу на квартири для всіх наших ветеранів війни на сході України", - сказав Зеленський.

За його словами, одразу після цього влада планує розпочати процес виділення житла для інших українських військовослужбовців.

Президент разом з усіма присутніми вшанували хвилиною мовчання тих захисників, які віддали своє життя за Україну.

У рамках святкування між цими містами ввечері буде проведено телеміст «Харків-Київ-Краматорськ-Львів-Одеса-Озерне».

У цей день Президент Володимир Зеленський побував з робочою поїздкою у Донецької області - на передових позиціях української армії в зоні проведення операції Об’єднаних сил. Він привітав військових з Днем Збройних сил України, поспілкувався з військовослужбовцями та вручив їм цінні подарунки. П'ятьом захисникам Зеленський вручив державні нагороди.

Як повідомляв Укрінформ, 6 грудня в Україні відзначають День Збройних сил України. Саме цього дня у 1991 році Верховна Рада ухвалила закони "Про оборону України" та "Про Збройні сили України".

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-