Державне оборонне замовлення виконане на 85% – Резніков

Державне оборонне замовлення виконане на 85% – Резніков

Укрінформ
Державне оборонне замовлення станом на початок грудня виконано на рівні 85%.

Про це повідомив міністр оборони Олексій Резніков під час години запитань до уряду у Верховній Раді, передає кореспондент Укрінформу.

«Станом на 1 грудня Держказначейством обліковано зобов’язань по ДОЗу на 19,5 млрд грн, а заплановано 23,1 млрд, що становить майже 85% від плану. До кінця року ще майже 4 банківські тижні. Ми вживаємо заходів, щоб максимально ефективно використати кошти за призначенням», - сказав Резніков.

За його словами, у міністерстві вивчають причини, через які виникли проблеми із ДОЗ. Одним із чинників була відсутність необхідних підзаконних актів, а також не було залучено потенціал державних гарантій, зауважив міністр.

Глава МОУ додав, що налагоджена робота з профільним комітетом, яка дасть змогу надалі уникнути таких проблем.

Резніков також зазначив, що серед пріоритетів ЗСУ - розвиток ракетної програми та флоту.

«Ми переходимо до практичної стадії будівництва двох військово-морських баз - у Бердянську і Очакові - та інших контрактів у межах домовленостей зі Сполученим Королівством», - сказав він.

Водночас міністр звернув увагу на те, що по окремих позиціях ДОЗу спостерігаються «змагання лобістів», та запевнив, що такі речі будуть викорінені.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 1 червня Міністерство оборони виконало фінансові зобов'язання на 68,7% від загального фінансового ресурсу державного оборонного замовлення (ДОЗ) 2021 року, виконавцям було сплачено 67,8% коштів від узятих фінансових зобов'язань. У Міноборони запевнили, що загроз зриву оборонного замовлення немає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-