Місія ОБСЄ вихідними нарахувала майже 660 порушень перемир’я

Місія ОБСЄ вихідними нарахувала майже 660 порушень перемир’я

Укрінформ
СММ ОБСЄ зафіксувала у період із вечора 26 до вечора 28 листопада 495 порушень режиму припинення вогню у Донецькій області та 164 таких порушення на Луганщині.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у щоденному звіті № 280/2021, опублікованому Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ в Україні (СММ) 29 листопада.

"У період із вечора 26 до вечора 28 листопада в Донецькій області СММ зафіксувала 495 порушень режиму припинення вогню, зокрема 49 вибухів (1 вибух у повітрі, 1 вибух від вихідного вогню, 3 розриви боєприпасів та 44 вибухи невизначеного походження)", - йдеться у звіті.

Більшість порушень сталася в районах на північ від н. п. Широкине (підконтрольний урядові, 100 км на південь від Донецька), на південний схід від н. п. Чермалик (підконтрольний урядові, 77 км на південь від Донецька), а також у межах і південніше ділянки розведення в районі н. п. Петрівське (непідконтрольний урядові, 41 км на південь від Донецька).

Читайте також: Окупанти у зоні ООС тричі застосовували міномети 120 та 82 калібру

Крім того, місія вкотре зафіксувала порушення режиму припинення вогню в районі на схід від н. п. Гранітне, які, за оцінкою, були частиною навчань із бойовою стрільбою, що є порушенням рішення ТКГ від 3 березня 2016 року, згідно з яким проводити навчання з бойовою стрільбою в зоні безпеки заборонено.

За попередній звітний період у Донецькій області зафіксовано 612 порушень режиму припинення вогню.

"У період із вечора 26 до вечора 28 листопада в Луганській області СММ зафіксувала 164 порушення режиму припинення вогню (жодного вибуху)", - повідомили в СММ.

Майже всі порушення сталися на північ і схід від ділянки розведення в районі н. п. Золоте (підконтрольний урядові, 60 км на захід від Луганська).

Читайте також: Окупанти знову не пропустили патрулі ОБСЄ через лінію зіткнення

Крім того, в окупованій Раївці у Луганській області порушення режиму припинення вогню сталися поруч із патрулем Місії.

"О 10:33 27 листопада, перебуваючи в н.п. Раївка (непідконтрольний урядові, 16 км на північний захід від Луганська), спостерігачі чули 6 одиничних пострілів зі стрілецької зброї на відстані приблизно 100 м на північний схід від свого місцеположення. Команда Місії негайно залишила цей район", - йдеться у звіті.

Як відомо, за попередній звітний період у цій області зафіксовано 193 порушення режиму припинення вогню (більшість також поблизу ділянки розведення в районі Золотого).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-