Бойовики знову не пропустили патрулі ОБСЄ через лінію зіткнення

Бойовики знову не пропустили патрулі ОБСЄ через лінію зіткнення

Укрінформ
Бойовики російських збройних формувань РФ в черговий раз не пропустили патрулі СММ ОБСЄ через лінію зіткнення поблизу Станиці Луганської, Золотого та Молодіжного у Луганській області.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється в опублікованому на сайті Організації з безпеки та співробітництва у Європі оперативному звіті CММ ОБСЄ № 32/2021.

"Уранці 29 листопада в Луганській області збройні формування не пропустили 3 патрулі СММ у напрямку підконтрольних урядові районах. Усі патрулі прямували з непідконтрольних урядові районів", - йдеться у звіті.

Перша відмова в доступі сталася о 09:06 на блокпості збройних формувань РФ біля південного краю ділянки розведення сил і засобів у районі н. п. Золоте (підконтрольний урядові, 60 км на захід від Луганська). Другу заборону зафіксовано о 10:15 на блокпості російських збройних формувань південніше мосту біля Станиці Луганської (15 км на північний схід від Луганська). Третій випадок відмови стався о 10:58 на блокпості російських окупаційних військ на автошляху Т0504, орієнтовно за 1,5 км на південний захід від н. п. Молодіжне (непідконтрольний урядові, 63 км на північний захід від Луганська).

"У першому випадку члени збройних формувань послались на "міркування безпеки для СММ", у другому — на "відсутність дозволу" від осіб, яким належить фактичний контроль у непідконтрольних урядові районах Луганської області, а у третьому — на "накази від своїх командирів", - повідомили в СММ.

Читайте також: Керівництво ОБСЄ закликає окупантів не заважати роботі патрулів СММ

У Місії констатували, що такі заборони "не лише обмежують свободу пересування СММ через лінію зіткнення, але й перешкоджають здійсненню матеріально-технічного забезпечення Місії, яке є вкрай необхідним для її ефективної роботи".

Як повідомляв Укрінформ, 27 листопада збройні формування РФ не дозволили патрулям СММ проїхати до непідконтрольних урядові районів через лінію зіткнення поблизу Золотого та Молодіжного Луганської області.

25 листопада збройні формування РФ не пропустили патрулі СММ через лінію зіткнення поблизу Золотого, Станиці Луганської та Молодіжного.

Читайте також: Спостерігачі ОБСЄ зафіксували 18 танків окупантів поза межами місць зберігання

Днем раніше бойовики не пропустили два патрулі СММ через лінію зіткнення на блокпості біля окупованої Горлівки у Донецькій області.

28 листопада чинний голова ОБСЄ та генсек цієї організації закликали збройні формування РФ негайно зняти всі обмеження на пересування патрулів СММ на сході України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-