Керівництво ОБСЄ закликає окупантів не заважати роботі патрулів СММ

Керівництво ОБСЄ закликає окупантів не заважати роботі патрулів СММ

Укрінформ
Чинний голова ОБСЄ та генсек цієї організації закликали збройні формування РФ негайно зняти всі обмеження на пересування патрулів СММ через лінію зіткнення на сході України.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це йдеться у заяві, оприлюдненій на сайті ОБСЄ.

"Чинний голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Швеції Анн Лінде та генеральний секретар ОБСЄ Хельга Марія Шмід висловили занепокоєння систематичними та неприйнятними перешкодами для свободи пересування, з якими наразі стикається Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні (СММ) на непідконтрольних уряду територіях України, зокрема в Луганській області", - йдеться у заяві.

Керівництво ОБСЄ закликало негайно зняти обмеження, які "вже вийшли на новий рівень, істотно перешкоджаючи діяльності СММ".

Указується, що протягом минулого тижня рух патрулів СММ ОБСЄ через лінію зіткнення кілька разів було заблоковано збройними формуваннями РФ в Луганській області та двічі – на Донеччині.

В ОБСЄ також нагадали, що рішення Постійної ради цієї організації №1117 передбачає безпечний та надійний доступ СММ по всій Україні.

"Необмежений і безумовний доступ до всіх районів є критично важливим для забезпечення ефективного моніторингу та звітування про безпекову ситуацію, а також виконання інших передбачених мандатом завдань. Згідно з мандатом Місії доручено доповідати про будь-які обмеження свободи пересування СММ або інші обставини, що перешкоджають виконанню її мандата", - наголошується в заяві.

Як повідомляв Укрінформ, збройні формування РФ не дозволили патрулям СММ проїхати до непідконтрольних урядові районів через лінію зіткнення поблизу Золотого та Молодіжного Луганської області.

25 листопада збройні формування РФ не пропустили патрулі СММ через лінію зіткнення поблизу Золотого, Станиці Луганської та Молодіжного.

Днем раніше бойовики не пропустили два патрулі СММ через лінію зіткнення на блокпості біля окупованої Горлівки у Донецькій області.

Фото: facebook.com/oscesmm

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-