Окупанти знову не пропустили патрулі ОБСЄ через лінію зіткнення

Окупанти знову не пропустили патрулі ОБСЄ через лінію зіткнення

Звіт
Укрінформ
Збройні формування РФ не дозволили патрулям СММ проїхати через лінію зіткнення до непідконтрольних урядові України районів Луганської області.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється в опублікованому на сайті ОБСЄ оперативному звіті №31/2021.

"Уранці 27 листопада збройні формування в Луганській області не пропустили два патрулі СММ до непідконтрольних урядові районів. Обидва патрулі Місії прямували з підконтрольних урядові районів", - йдеться у звіті.

Перший факт зафіксовано о 09:10 приблизно за 350 м на північ від південного краю ділянки розведення сил і засобів у районі н. п. Золоте (підконтрольний урядові, 60 км на захід від Луганська). Другий - об 11:10 на блокпості збройних формувань РФ на автошляху Т0504, орієнтовно за 1,5 км на південний захід від н. п. Молодіжне (непідконтрольний урядові, 63 км на північний захід від Луганська).

Як зазначається, члени російських збройних формувань мотивували заборону пропуску "наказами від своїх командирів". У першому випадку вони також послалися на "відсутність гарантій безпеки".

Окрім того, о 08:40, на блокпості збройних формувань РФ неподалік південного краю ділянки розведення в районі Золотого бойовики не пропустили інший патруль спостерігачів на ділянку розведення, пославшись на "накази від своїх командирів".

У СММ констатували, що такі заборони "не лише обмежують свободу пересування спостерігачів через лінію зіткнення, а й перешкоджають здійсненню матеріально-технічного забезпечення Місії, яке є вкрай необхідним для її ефективної роботи".

Як повідомлялося, 25 листопада збройні формування РФ не пропустили патрулі СММ через лінію зіткнення поблизу Золотого, Станиці Луганської та Молодіжного.

Днем раніше бойовики не пропустили два патрулі СММ через лінію зіткнення на блокпості біля окупованої Горлівки у Донецькій області.

Фото: ОБСЄ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-