Минулої доби на сході України було майже 750 порушень перемир’я – ОБСЄ

Минулої доби на сході України було майже 750 порушень перемир’я – ОБСЄ

Укрінформ
СММ ОБСЄ упродовж минулої доби зафіксувала 376 порушень режиму припинення вогню у Донецькій області та 372 таких порушення на Луганщині.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у щоденному звіті № 276/2021, опублікованому Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ в Україні (СММ) 24 листопада.

"В Донецькій області СММ зафіксувала 376 порушень режиму припинення вогню, зокрема 230 вибухів (1 розрив боєприпаса, 27 вибухів у повітрі та 222 вибухи невизначеного походження)", - йдеться у звіті.

Більшість порушень сталися в районах на біля від н. п. Широкине (підконтрольний урядові, 100 км на південь від Донецька), н. п. Світлодарськ (підконтрольний урядові, 57 км на північний схід від Донецька), н. п. Горлівка (непідконтрольний урядові, 39 км на північний схід від Донецька) та н. п. Ясинувата (непідконтрольний урядові, 16 км на північний схід від Донецька).

Крім того, члени патруля Місії чули 8 вибухів невизначеного походження на північний захід від н. п. Маринівка (непідконтрольний урядові, 78 км на схід від Донецька), оцінених як навчання з бойовою стрільбою за межами зони безпеки.

Протягом попереднього звітного періоду у цій області було зафіксовано 163 порушення режиму припинення вогню (деякі також сталися в районах на північ від Широкиного).

"У Луганській області СММ зафіксувала 372 порушення режиму припинення вогню, зокрема 230 вибухів (2 розриви боєприпасів і 228 вибухів невизначеного походження)", - зазначається у звіті.

Більшість порушень сталися в районах біля ділянки розведення в районі н. п. Золоте (підконтрольний урядові, 60 км на захід від Луганська).

Як відомо, за попередній звітний період на Луганщині зафіксовано 36 порушень режиму припинення вогню (майже всі також сталися в районах поблизу ділянки розведення в районі Золотого).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-